Sivas'ta polis, kaçak tütün satanlara yönelik düzenlediği operasyonda bol miktarda tütün, sigara, filtre ve sigara doldurmaya yarayan makineler ile hazırlanmış filtreli sigaralara el koydu.
Aramalar sonunda 13 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
Edinilen bilgiye göre Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün öğleden sonra, eski Buğday Pazarı'na operasyon düzenlendi.
Halk arasında 'Bit Pazarı' olarak da bilinen yerde tezgâhlar didik didik arandı. Polis ilk olarak pazarda alışveriş yapan vatandaşları, pazar dışına çıkardı. Tezgâhlarının başında bekletilen kişilerin önce kimlikleri sorgulandı, ardından tezgâhlarında inceleme yapıldı. Tezgâh üzeri ve altında bulunan kaçak tütünler polis tarafından tutanakla teslim alındı. Düzenlenen operasyon sonucu kaçak tütünlerin yanı sıra kaçak sigara, sarma kâğıdı, filtre ve sigara doldurmaya yarayan makineler ile hazırlanmış filtreli sigaralara de el konuldu. Aramalarda ayrıca tezgâh altlarında tarihi olduğu belirtilen Roma ve Osmanlı dönemine ait sikkeler de bulundu.
Olayla ilgili 13 kişi ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)