Cevap: Kocaman Sivas 10 dönemde kayboldu
Yaa kardeşim halen belediyeyi suçlayanlar var. Bu nasıl mantık çıkın çarşıya esnafın en yooğun olduğu bölgeleri gezin önce esnafa bir sorun bakalım işleriniz nasıl diye bu her türlü esnafımız için geçerli. Sivas merkeze 21 km uzaklkta BMT alçı fabrikamız var bizler halen dışarıdan alçı ürüneri alıyoruz. Lens fabrikamız var bizle halen marka tutkusu adı altında başka marka lensleri alıyoruz. Estaş gibi dünya ya üretim yapan bir fabrikamız var bizler halen bir perakende satış reyonu açtıramıyoruz avrupa arçlara bile Estaş ürün verirken bizler arçlarımıza avrupadan parça bekletiyoruz. Metre karesi büyük olan camları bile ya kesilmiş getirtiyoruz yada bizim yarımız kadar olan tokatta kestiriyoruz. Mermer fabrikalarımız dolup taşıyor mermer yanürünlerini en basit yapıştırıcısını dahi dışarıdan getirtiyoruz. Tekstil fabrikalarımız fazlaca var onların ambalajlarını bile dışarıdan getirtiyoruz sadece ambalaj değil tüm muhtelif ürünlerinide dışarıdan getirtiyoruz burada sadece dikişleri yapılıyor. Mobilye fabrikalarımız var yaylarına varana kadar dışarıdan getirtiyoruz. Sivas Soğuk memleket dediler ısı yalıtımı şart dediler bütün ürünleri için dışarıya bağlı çalıştık ustalık yani amelelik bizden. dahada saymayayım canım sıkılıyor. 50 milyon tl lik para harcama merkezi yapacaklarmış. Zaten elimizdeki avcumuzdakilerini yukarıda yazdığım yollarla dışarıya akıtmışız ve devam ediyorken daha dışarıya para çıkarmanın sebepleri ne. Birde sivasta bu kadar sorun varken neden bu insanlar sürekli sivas gündemini bu konuyla meşgul ediyolar dikkat edin bu yatırım grubunun 1. derceden akrabaları AKPyönetim kurulunda yada meclis üyeleri. Bu işi bukadar uzattıkları zaman bn işin altında başka işler ararım.
Ayrıca Sahibi Osman Yıldırımın olduğu TV58 i bu konuyla ilgili beynelminel kasetti param parça ederek halkı aydınlatıyoruz diye ekran karşısına çıkarmasıda bu kanalın ne kadar dürüst işler yptığını ortaya koymaktadır. Ben kendi şahsıma bu kadar dürüst yayncılık yapan bir kanalı izleyemem sadece tom ve jery i izlerim onlar dürüst değil çünkü.
|