Zara'da iki kız kardeşten sabahtan bu yana haber alınamıyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ahmet Başyurt Mahallesi'nde yaşayan Rukiye (15) ile kardeşi Merve Kumuş'un (12) anneleri Anik Kumuş, sabah saatlerinde kalktığında kızlarının yataklarında olmadığını fark etti.
Kızlarının ikinci kattaki babaannelerine gittiğini düşünen anne Anik Kumuş, bir süre sonra uyanan eşi Abdullah Kumuş ile birlikte salon penceresinin açık olduğunu gördü. Diğer akrabalarını da araştıran aile, onların da bilgilerinin olmadığını anlayınca İlçe Emniyet Amirliğine başvurdu.
Polis ekipleri, kayıp kızları bulmak için ilçede ve Sivas'ta geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Abdullah Kumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir gün önce kendisinden izinsiz veresiye elbise aldığı için evde kızı Rukiye ile ufak bir münakaşa yaşadıklarını, ancak daha sonra bir problemin olmadığını söyledi.
Rukiye'nin, halasından eşyalarını koymak için valiz aldığını anlatan Kumuş, çocukların kimlikleriyle birlikte valizin de yerinde olmadığını ifade etti.
Anik Kumuş ise gece evin kapısını kilitlediklerini, sabah namazına kalktığında çocukların yerinde olmadığını görünce babaannesinde olduklarını düşünerek kahvaltı hazırladığını belirtti.
Daha sonra kayınvalidesinin evine giderek çocukları sorduğunu, kızlarının orada olmadığını anlayınca aramaya başladığını anlatan Kumuş, çocuklarının pencereden çıktıklarını, kanepede küçük kızı Merve'nin yırtık fotoğrafı ile günlüğünü bulduğunu kaydetti.
''SİVAS'A GİDECEĞİZ, BİR DAHA GELMEYECEĞİZ''
Bu arada Merve Kumuş'a ait günlüğün son sayfasında 13 Nisan 2010 tarihli notta, ''Sevgili günlük günlerden Salı. Biz bugün Sivas'a gideceğiz. Daha hiç gelmeyeceğiz. Çok mutluyum. Hem de okuldan kurtuluyorum...'' ifadelerinin bulunduğu belirlendi.