Cevap: Baykal İstifa Etti..
Giden gelmiyor achp nedendir?
_ Sen ne Sezar ol ne Brütüs biri sana hançer hesabı yaptırır diğeri hesabını gördürür git limon sat çünkü bir ülkede sadece limonun suyunu çıkarmak zanaattir evlat!
_ Olur satarım.
_ Ziraaaa kim hakkına girdiyse helallik kısmına karışmam çünkü ne senin yenilginle hüsranım birdir ne de zaferinle kahramanlığım. İşin bu tarafında yol senin iz senin ister helal et ister..
_ Etmem!
_ Güzeel demek ki düşmanına bile dürüstsün!
Etmiyorum Baykal Bey! Üzücü olan postanın gönderilmesi değil pulun yapıştırılma biçimiydi.
Etmiyorum! Kükreyerek sapladığınız okların altında kalan sağları, yani bizi bize bırakmadığınız ve kafatasından siyaset yaparak vicdana muhalif bir duruş sergilediğiniz için.
Zihniyetinizin giderken sağda dönerken solda duran kutsal meşalesiyle mahalli demokrasi anıtları dikmeye çalışıp işinize gelen, rantınızı seven adamların çiğ baskılarına çanak tuttuğunuz için.
Bizim demokrasi sandığımızı oy sandığınız kadar sevmediğiniz için. Sol olduğunuzu iddia edip sol düşüncenin onurunu okunuzun ucuna siper ettiğiniz için. Şu zamanda yontma laiklik(!) devrini yaşatabilme cür’etini gösteren fillerinizin saklayamadıkları kısımlarını, aydın sıfatı diye hazmettirip özgürlük isteyenleriyse sıfatsız bir karanlığa gark ettiğiniz için.
Emekli olunca oyma sanatıyla sükse yapacak olan sevgili cuntacılara derin oksijen sahaları açtığınız için. Dilleri ve ırklarından ötürü yıllardır öteki diye tanımlanan Kürt kardeşlerimiz, herkesle eş sayılacak hallerine su serpecek açılımı beklerken, sırf muhalif olacağım diye Türklüğü hoyratça rütbenize alet ettiğiniz için. Sayamadığım nice demokrasi zaafınız için etmiyorum Baykal Bey! Bunun adı düşene tekme atan kalemler kullanmak değil bunun adı düşene bile ne olursa olsun dürüst olmaktır azizim. Düşenin de zamanında düşürdükleri adına yazıyorum. Biz yapılanlar karşısında çok İnşirah okuduk buyurun sıra siz de inanın çok iyi geliyor azizim.
Esra ELÖNÜ - Haber 7