Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Anayasa paketi Sivas'a siyasetçi bereketi getirdi
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.05.2010, 09:33   #5
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Anayasa paketi Sivas'a siyasetçi bereketi getirdi

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben bu anayasanin icerigini tam olarak bilmiyorum ama 12 eylülün darbeci anayasasini savunanlara da akil erdiremiyorum. Insan özgürlüklerini, meclisin hür iradesini kisitlayan bir anayasanin hem de cok cabuk degistirilmesi lazim. Siyasi calismalarin adliye yoluyla engellenmedigi bir anayasaya ben evet diyorum. Darbecilerin yaptigindan daha iyi olacagina da eminim. Sadece AK Partiye karsitlik olsun diye hayir demek ne kadar dogru?
Değerli üstadım,
Senin bu yazına istinaden bir kaç kelime etmeden geçemiyeceğim, çünkü eccük kafama taş geldi sıyırdı sadece

1- 12 Eylül anayasası dediğimiz şey o dönemde halkın % 92'nin kabul oyunu alarak oluşan bir anayasa (Beğeniriz beğenmeyiz ayrı bir konu) O zaman kimse halkın kafasına silah dayayıp gidip refarandumda oy kullandırtmadı, yine halkın iradesi ile gerçekleşti.

2- Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde 1980 Anayasasından tam 84 adet madde uyum yasası gereği zaten değiştirilmiş. Yani her gelen hükümet yama üstüne yama yaparak tabiricaiz ise yamalı rengarenk bir pohça görünümünü gibi oldu. Sonra bu anayasa halkı refaha götürecek çalışmaları engelleyecek maddelerden oluşmuyorki halkın sorunlarıyla ilgilenmesine mani birşey yokki. Yani kısaca 1980 Anayasası nerdeyse tamamen değişmiş geriye, T.C değişmez dokunulmaz temel maddeleri kalmış gibi bir şey.

3-Şuan ki yapılmak istenen anayasada geniş her görüşün sivil toplum örgütlerinin benimsediği anayasa değildir. yapılmak istenen AKP'yi kurtarma anayasasıdır, ki mevcut hükümetin milletvekilelrinin sayısıyla zor geçmiştir, bir maddede geçememiştir. Olması gereken tüm halkın benimsediği geniş mutabakatlı bir yeni anayasa olmalıdır. Buda yeni bir seçimle halkın yeni bir tercihiyle yeni parlementonun yapması en sağlıklı yoldur.

Benim nacizane görüşüm de budur efendim