Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Öğrencilere diş çürümesine karşı jel uygulaması
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 08.06.2010, 21:37   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Öğrencilere diş çürümesine karşı jel uygulaması



SİVAS'ta Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Ağız ve Diş Sağlığı çalışmaları kapsamında ilköğretim okullarında flor jel uygulaması baştalıldı.
Koruyucu sağlık hiçmeti ve çürüklerin önlenmesi amacıyla başlatılan çalışma öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

2 aylık periyotlarda yılda 4 kez yapılacak olan flor jel uygulamasında diş fırçası üzerine sürülen flor jel dişlere uygulanıyor. İlk etapta ilköğretim 1'inci sınıf öğrencilerine uygulanacak olan çalışma kapsamında yılda 11 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor. Uygulama kapsamında Şehit Üsteğmen Nizamettin Sungur İlköğretim Okulu'na giden İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan ve sağlık ekipleri öğrencilere flor jel uygulamasını gösterdi. Öğrencilere ilk önce diş fırçası dağıtan sağlık ekipleri daha sonra da fırçalara damlattıkları flor jelleri öğrencilerin dişlerine sürdü. Flor jellerin dişlere nasıl uygulanacağını gösteren sağlık ekipleri bazı öğrencilerin jeli dişlerine sürememesi üzerine fırçaları alarak öğrencilerin dişlerini fırçaladı. İl Sağlık Müdür Vakkas Özmercan da bazı öğrencilerin flor jeli dişlerine sürmelerine yardımcı oldu. Vakkas Özmercan uygulama ile ilgili bilgi vererek, "Flor jel uygulaması koruyucu bir sağlık hizmeti olmakla birlike çürüklerin de önüne geçecek. Özellikel daimi dişlerin çıkmaya başladığı dönemler dişin çürüğe en hassas olduğu dönemdir. Bunun için uygulama kapsamında bu yıl 11 bin ilköğretim 1'inci sınıf öğrencisine flor jel uygulaması yapacağız." dedi.

(Doğan Haber Ajansı)

Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...