Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 15.06.2010, 06:52   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 981 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas'ı bırakıp Afyon'a koşuyoruz

Afyon kaplıcalarına her hafta tanıtım turları düzenleniyor.

Sivas kaplıcalar bakımından çok zengin bir şehir olmasına rağmen yıllarca ihmal edilen tanıtım ve reklam yüzünden yeterince ziyaretçi ağırlayamıyor. Büyük işletmeler ve oteller de yeni yeni yapılmaya çalışılıyor. Birçok hastalığın tedavisi için kaplıcalara akın eden vatandaşlar Türkiye’nin dört yanında şifa aramak için yollara düşüyor. Sıcak, soğuk, balıklı kaplıcaların Sivas’ta da olmasına rağmen Sivaslılar bile başka illerdeki kaplıcalara gitmeyi tercih ediyor.
Mesela kaplıcaların bulunduğu Afyon büyük ilgi görüyor. Sivaslı bayanlar adeta Afyon’a akın ediyor. Çünkü Afyon’un bir firması her hafta tur düzenliyor. Tur kapsamında otobüs temin eden firma, kaplıcaya gidecek olanları ücretsiz şekilde Sivas’tan alıyor ve gezinin bittiği gün yeniden ücretsiz olarak müşterilerini Sivas’a bırakıyor. Yarım gün pansiyon hizmeti de ücretsiz olarak veriliyor. Ayrıca tanıtım amaçlı bu turlarda broşürler dağıtılarak sağlık turizmine yönelik avantajlar ve şifalı sular hakkında bilgi veriliyor. Afyonlular tamamen tanıtıma ağırlık verirken aslında sıradan bir tatil anlayışının ötesinde sağlık turizminin önü açılmaya çalışılıyor.
İlk etapta Afyonluların yaptığı bu iş çok karlı görünmese de kaplıcadaki hizmetlerden memnun kalan hanımların kaplıca keyfini sürdürme kararı işi kara çeviriyor. Yolculuk, konaklama ve diğer hizmetlerin bir bölümünü kendi cebinden ödeyen şirket, zarar riskini de göz önüne alıyor. Ancak yetkililer bir süredir devam eden turlara bayanların ilgi göstermesi nedeniyle memnun görünüyor. Afyon’un bu hizmetinden memnun kalanlar sadece işletmeciler değil. Kaplıcaya giden Sivaslı bayanlar da hizmetten ziyadesiyle memnun kalıyor. Sivas’ta bu tür organizasyonların düzenlenmediğine dikkat çeken hanımlar, tanıtım ve reklamın önemini vurguluyor. Sivas’ın kaplıcalarının tanıtıma çok ihtiyacı olduğunu dile getiren hanımlar, kendi yaşadığımız şehirde de buna benzer hizmetler gösterilirse kendi kaplıcalarımızı tercih ederiz diye konuşuyor.

Sivaspostası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla