Alıntı:
olympos Nickli Üyeden Al?nt?
Aslinda farkliliklarimiz zenginligimiz olmali, onlari nadide bir cicek gibi korumali ve yasatmaliyiz. Düsünelim bir kere: bir birine benzeyen milyonlarca insan olsayd dünya ne kadar tek düze olurdu. Oysa degisik kültürler, inanclar bir arada huzur icinde yasayabilirler ve yerkürenin bir cok ülkesinde yasiyorlarda. Hele ki bir cok kültürlere besiklik yapmis Anadolu hele de Sivas bunu iyi biliyor, biliyor da. Tek tip insan yaratmak diktatörlüklerde olmustur ve tüm diktatörlükler eninde sonunda yerle bir olmustur.
Cok kültürlülüklere sevgi, saygi, hosgörü, tolerans.
|
Bir çocuk düşününki 2 aylık farklı bir ırktan bu çocuğu götürüp farklı bir ülkeye verdiğimizi varsayalım ve ona kesinlikle farklı bir yerden geldiği söylenmesin. O çocuk büyüdüğünde ne yapacaktır? Elbetteki gördüğünü çevresi ona ne vermişse onu benimseyip kendini o sanacaktır.
Onun içindirki bu çok önemli, çocuklara her zaman gerçeği ve sevgi, saygı, barış kardeşlik, hoşgörü aşılanmadıkça gelecek nesil her zaman yıkıcı, yakıcı olacaktır. Herşeyin başı bilinçli aile kültürlü topluma bağlı. Tüm çabalar bu yönde olmalı.