[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas'ta hayırsever iş adamı Şefik Güngör tarafından eğitilebilir zihinsel engelli çocuklar için yaptırılacak eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Kılavuz Mahallesindeki Buruciye İşitme Engelliler Okulu'nun arkasındaki alana inşa edilecek okul için temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, sözlerine Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralanan askerlere acil şifalar dileyerek başladı.
Engellilere yönelik verilen özel eğitimin önemini vurgulayan Kolat, bu tür özel eğitim veren okulların büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu yatırımlarından dolayı hayırsever iş adamı Şefik Güngör'e teşekkür eden Kolat, sanayiye yatırım yapan iş adamlarının eğitime de yatırım yaptığını gördükçe idareciler olarak mutlu olduklarını belirterek, eğitime yapılan bu tür yatırımların artarak devam etmesini diledi.
AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç da bu ilim, irfan yuvalarının ülkenin gelişmesi ve kalkınması açısından önemli olduğunu vurguladı. Bir ülkenin kalkınmasının ilim, sanat, teknoloji, ahlak olmak üzere dört ana unsura bağlı olduğuna dikkati çeken Kılıç, 'İlim olmadan hiçbir şeyin olması mümkün değil' dedi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner de özel eğitimin önemini vurguladı. Ürgüp ve Taner, engelli öğrencilerin eğitileceği, iş becerisi kazanacağı bu tür okulların inşasının önemli olduğunu belirtti.
Hayırsever iş adamı Şefik Güngör de engelli öğrencilerin eğitimi ve iş becerisi kazanmasına yönelik bir okul yaptıracağı için mutlu olduğunu söyledi. Güngör, kendisinin ve ailesinin eğitime olan desteğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından otistik öğrenciler, 'Engelsiz bir hayat istiyoruz', 'Her insan bir engelli adayıdır', 'Ne oldum değil, ne olacağım demeli' 'Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel değildir', 'Engellilere saygı, insanlığa saygı', 'Sevgi engel tanımaz' yazılı çeşitli dövizlerle protokolün önünden geçiş yaptı. Öğrencilerin taşıdığı bu dövizler, iş adamı Şefik Güngör ve eşi ile protokol üyelerine duygu dolu anlar yaşattı.
Sivas Müftüsü Yusuf Şahin'in duasının ardından okulun temeli atıldı. Müftü Şahin, şehitler için dua ederek, terörü lanetledi. Vali Kolat ve protokol üyeleri ile iş adamı Güngör, eşi ve kızı, binanın temeline kürekle beton harç attı.
Temel atma töreninin ardından Vali Kolat ve beraberindekiler, Buruciye İşitme Engelliler Okulu'nun yanında otistik öğrenciler okulu olarak tasarlanan binayı gezdi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılımıyla Sivas'ta 4 Aralık 2009'da yapım protokolü imzalanan ve bugün temeli atılan Şefik Güngör Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinin gelecek yıl tamamlanması planlanıyor. Eğitilebilir zihinsel engelli öğrencilerin eğitim göreceği 8 derslikli, 140 öğrenci kapasiteli okul binasında, 2 iş eğitim atölyesinin de bulunacağı kaydedildi.
(AHM-ŞP) - SİVAS (Anadolu Ajansı)