[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Kangal ilçesi ve çevre köyleri bir çatı altında toplanmak amacıyla ilçe ve köylerin kalkınması noktasında harekete geçti.
Kangallılar köyleri ile bir bütün olarak hareket etme ve ellerinde bulunan imkanları değerlendirerek ilçenin ve bağlı köylerin daha da geliştirilmesi için bir araya gelmenin gerekliliğini hissetmek amacıyla kurudukları derneğin açılışını dün gerçekleştirdiler. Açılışa Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kangal İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Buğra, derneği kurmalarındaki amacın kangallılar ve çevre köyler ile bir bütün olarak hareket etmek ve ilçenin daha çok gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Vali Ali Kolat ise derneğin çok büyük önem arz ettiğinin altını çizerek birlik beraberlik içinde dernek faaliyetlerini sürdürmeleri temennisinde bulundular.
Konuşmaların ve edilen duaların ardından Vali Kolat, Başkan Ürgüp ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek dernek binasını gezdiler.
Sivas Hürdoğan.