Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt?
Yahu, su sözleriniz "Hangi haktan mahrumlar, as, verdik, is verdik, evlendirdik,"vecizesi(!)" bile;‘Senin özgürlügün benim tekelimde. İstersem artirir, istersem ceker alirim! İyisi mi daha fazla canimi sıkma’yla esanlamli.
En siradan seyleri dahi sanki karsinizda köleniz varmis gibi,lütuf gibi öne sürüyorsunuz, buna sasiriyorum...
Ben inancimi ırkimdan önde gören biriyim, "milli birlik esastir" demeyi reddeden, "İslâm birligi esastir" demeyi öncelik edinen bir memleket düslüyorum, baskalari ne düsünür bilemem (cok yakinimda olan kisiler olmadikca) bilmek de istemem.
Belli kaliplara giren, milliyetciligi irkciliga dönenler de bizi tabii ki anlamayacaktir...
Selâmlar...
|
Bu dediğiniz hayal ürünü fikir nerde kim ne zaman demiş? Hem bunu kimin demeye cüret edebilir? Kardeş burası krallıkla yönetilen ülke değil, burası Türkiye Cumhuriyeti Anayasal Hukuk Devleti burada, herkes eşit haklarla sahiptir, şakamı yapıyorsunuz?
Şunu bilemiyorsunuz, ırkımız islam doğmadan önce vardı, biz Türkler sonradan İslamı seçtik, biz Türklerde o dönemlerde gök tanrılarına inanırdık. Şimdi sizin böyle bir şey demeniz, Türklüğü kabul etmiyorum demeniz soyunuzu, atanızı kabul etmiyorum inkar etmiş olmuyormusunuz? Bu şuna benziyor, Ananız belli babanız belli ama sonradan "hayır ben onun evladı değilim" gibi bir sonuç bu.
Her din bir inanış biçimidir. Her inanan din bir birlik esası alırsa o zaman ırklar arası değil dinler arası bir ırkçılık değilmidir bu ? Din bir inanış biçimidir,yüreklerde vicdanlarda yaşar. Din Allahla kulun arasında köprü vazivesi yapar. Dinleri yönetime karıştıramayacağımız yüz yıllar önce kabul görülmüş, Din ile devlet ilerini birbirinden ayırmışlardır. Devlet yönetmek ayrı şey, dini vecibeleri yerine getirmek ayrı şey. Bunun içinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları ülkemize Laik sistemi uygun görerek Aanayasal Hukuk Devleti Laik Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Bu sistemde her inanışa her kesime özgürlük insanlar inanışlarını rahatlıkla yerine getirsinler diye kanunlarla güvence altına alınmıştır. Ve şunuda unutmayın, tarihi şanlı büyük başarılarla dolu Türk Ulusundan onun ırkından olmaktan asla utanmayın, Türk'ün geçmişi çok eskidir, çok büyüktür, Sözde ırkçılığa karşı çıktığınızı sanıyorsunuz ama farkına varmadan aslında ırkçılığı siz yapıyorsunuz. Geçmişine Atasına sahip çıkmak ırkçılık değildir. Aslını İnkar eden geleceğine yön veremez!