Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt?
Keşke her şey sizin belirttiğiniz gibi güzel olsa. İnsanların inançlarını özgürce yaşaması için kurulduğunu belirttiğiniz sistem başımızdan örtüyü aldı, yüzümüzden sakalımızı yoldu. İslam camiye sıkıştırlacak bir din değildir, islam insanın hayatını kapsar, sadece kulla Allah arasındadır demek oldukça yanlış bir deyim. İslam kulla Allah arasında olduğu kadar kulla kul arasında, devletle kul arasında da vardır. Keşke islamı hakkıyla bilsek ve yaşasak bu sorunların hiç biri kalmazdı, o zaman ne kürt açılımına gerek kalırdı ne de bu garip tartışmalar.
Saygımla
|
Sandallı abi,
Yanlış anlama ama beni, senin bu yorumun bana şuanki "Kürt Açılmı" ve kürtlerin hak talep etmesi çağrışımını getirdi nedense. Abiciğim adamlar ehr hakka sahip hala hak peşindeler bu hak ne ben hala onu anlamadım?
Ya bende bu ülkede yaşıyorum, kimin sakalını bıyığını yolmuşlar, baş örtüsünü fırlatmışlar? Toplumda birileri bir yere gelme adına, yüzde bir denecek bir sorunu ülkede yüzde yüz sorunmuş gibi gösterip gündem oluşturmak rant sağlamak oy avcılığı adına çıkarılan gündem yaratmak adına olaylar sadece.
Bu ülkede rahat duran, rejimi tehlikeye sokmayan, Cumhuriyet düşmanlığı yapmayan, bazı şeyleri siyasi simge yaparak sisteme saldırmayan kimseye kimse birşey demez diyemez. Hangi devlet hangi ülke olursa olsun, birileri belli kılıkları model seçip, sistem ve düzen için içten içe çökertme faliyetinde bulunsun hangi kılığa girerse girsin buna müsade etmez. İşte burada bazıları bilerek yada bilmeyerek buna alet olabiliyor.
Ben ülkemde istediğim gibi ibadedimi yaparım, yapıyorum vede yapmaktayım Allahın bir kulu şimdiye kadar bana neden camiye gidiyorsun, yada gitmiyorsun demedi? Diyemezde.. Herkes demokrasinin nimetinden yararlanıyor. Demokrasi demek herşeyi yaparım demek anlamınada gelmez.
Bundan daha güzel bir sistem oalbilirmi?