[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Koyulhisar ilçesi yakınlarında bulunan Bereket Enerji Hidroelektrik Santrali'nin kanalında oluşan toprak kayması nedeniyle, Suşehri'ndeki baraja ait su havzası boşaltıldı.
Alınan bilgiye göre, Koyulhisar ilçesi D-100 kara yolu Aşağıkale Mahallesi yakınlarında bulunan Bereket Enerji Hidroelektrik Santrali'nin kanalında heyelan oldu.
Bunun üzerine harekete geçen baraj yetkilileri, baraja su alan Suşehri ilçesi Akçaağıl köyü D-100 karayolu Kemer köprü yakınlarındaki su alma göletinde herhangi bir tehlike oluşmaması için göl havzasını Kelik Çayı yatağına kadar tamamen boşalttı.
Daha önce Göl havzası üzerinde bulunan ve su tutulmasıyla birlikte bir kısmı sular altında kalan kemer köprü ise suyun boşalmasıyla tekrar ortaya çıktı.
Toprak kayması olan bölgede çalışmaların devam ettiğini ifade eden yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından su tutulmasına başlanılacağını bildirdi.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, 2-3-4 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Şehr-i Su festivalinin ikinci gününün Akçaağıl kemer köprü yakınında yapılacağını kaydederek, göl havzasının bir an önce tekrar eski haline gelmesini istedi.
(FK-DOĞ-ÜNS) - SİVAS (Anadolu Ajansı)