Cevap: ŞAİRLER YAZARLAR SİYŞAD ŞİİR ŞÖLENİNDE BULUŞTU
Sivas’ın Gülü, Sevgili Sabiha:
Başında bulunduğun derneğinizin düzenlediği 1. ve 2. Şiir Etkinliklerinden ikisine de katılanlardan birisi olarak; başta sen olmak üzere, böylesine başarılı ve güzel bir buluşmayı sağlayanlara yürek dolusu teşekkürlerimi sunarım.
Ben ülkemizde buna benzer birçok toplantıya, etkinliğe katıldığım için, şunu onurla ve gururla söyleyebilirim ki; bu son toplantınız, katıldıklarımın en güzeli ve en anlamlısıydı. Bu da senin o inanılmaz çabaların ve yürekten gayretlerin sayesinde oldu.
Ancak; üzülerek gördüm ki, bazı gölge düşürmek isteyenler de çıktı. Örneğin TV58 in hem haberlerinde hem de internet üzerinden yaptıkları yayınlarda Âşık Veysel’in oğlu Ahmet Şatıroğlu’nun ön protokol sırasına oturtulmayarak, araka sıralara oturulduğu gibi bir yanlış haberi servis yaparak; tamamen gerçek dışı bir haberle, bu etkinliğe gölge düşürmeye çalıştıklarını gördüm. Oysa bu haber yanlıştı! Çünkü benim yanımda gerek Ahmet abiye ve gerekse diğer oğlu Bahri abiye, sen ön sıralara geçmeleri için ısrar ettin. Oradaki herkes şahittir buna. Onlarsa önde değil de bu yerlerinin daha güzel olduğunu söyleyerek ön sıraya kendileri geçmediler. Gerçek böyle iken TV58 in böyle bir haber yapması benim gibi herkesi şaşırtmış ve üzmüştür. (Ahmet Şatıroğlu Şarkışla’da oturuyor dileyen telefon açıp sorabilir) Hangi amaçla böyle bir yayın yapıldığını da anlamış değilim.
Senin, kendini parçalarcasına Sivas’ımızı yüceltme, tanıtma gibi takdire şayan çabalarının karşısındaki bu tutumdan dolayı Sivaslı bir Halk Şairi olarak; bu yanlış ve maksatlı haberi yapan TV58’i kınıyorum!..
Bu vesileyle seni ve ekibini kutlar; selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sivas senin gibi bir değere sahip olduğu için ne kadar övünse azdır!..
Feyzullah SEÇKİN (Ozan Feyzi)
|