Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 02.08.2010, 11:33   #144
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1023 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: 12 Eylül'de sandık başına.

Türkiye için dönüm noktasi
Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa Degisikligi Paketi’ni “kismi iptalle” onaylamasinin ardindan referandum süreci basladi. Türkiye 12 Eylül’de sandik basina gidecek. Elmayla armudu ayni sepete koyan iktidar, vatandasin kafasini karistirarak sakli emellerine ulasmaya çalisiyor. Bu amaçlarin basinda Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nin siyasallastirilmasi geliyor... Araya sikistirilmis sözde demokratik haklar üzerinden asil hedefe varilmak isteniyor. MHP ve CHP’den yapilan açiklamalarda referandumda “hayir” kampanyasi yapilacagi duyuruldu... Çok sayida sivil toplum kurulusu da “hayir” kampanyasina destek verecegini açikladi. Bu itibarla, YENIÇAG da vatandasin sesini yansitmak için referandum süresince tepki ve görüslere genis yer verecek. Türkiye için dönüm noktasi olan bu referandumun, Türk milletine “Hayir”lar getirmesini temenni ediyoruz...
Sivil darbenin bir ayagi
AKP’nin Anayasa paketinin, sivil darbenin en önemli ayagini olusturdugunu savunan Milliyet gazetesi yazari Melih Asik, “Halkoylamasindan ’Evet’ çikarsa, bu hukukun sonu olacak” uyarisinda bulundu.
AKP hükümetinin hazirladigi ve 12 Eylül’de referanduma sunulacak Anayasa paketine tepkiler büyüyor. AKP’nin çikarlari dogrultusunda hazirlanan paketi elestiren Milliyet gazetesi yazari Melih Asik, “Referandum” baslikli dünkü köse yazisinda, degisikligin sivil darbenin önemli ayagini olusturdugunu yazdi. Iste Asik’in o uyarilari:
Vahsi baskilar sonuç verdi
“AKP’nin dört bir koldan Anayasa Mahkemesi’ne yaptigi vahsi baskilar sonuç verdi, yüksek mahkeme AKP’yi memnun eden bir sonuç üretti.
AKP, ayni baski ve entrikalarla, elindeki devlet olanaklari ve yandas medyasini da kullanarak bu defa referandumdan evet çikarmak için savasacak. Çünkü bu anayasa degisikligi süregelen sivil darbenin en önemli ayagini olusturuyor.
Korumasiz kalacagiz
Halkoylamasindan ”Evet“ çikarsa; bu, ülkemizde yargi bagimsizliginin ve hukukun sonu olacak.
Yarginin iktidara baglandigi bir ülkede halki koruyacak hiçbir mekanizma kalmayacak.
Anayasa paketinin ne kadar demokrasi getirecegini Irfan Tuna’nin su tespitlerine bakarak anlayabilirsiniz:
”Bu degisiklik paketini düzenleyenler, hakkini arayan isçinin, memurun, emeklinin, ögrencinin gözüne biber gazi siktiranlardir...
Bu degisiklik paketini düzenleyenler, uyguladiklari politikalarla ülkemizdeki bir avuç dolar milyarderini daha zengin, on milyonlarca yoksulu daha yoksul yapanlardir...
Bu degisiklik paketini düzenleyenler, ülkemizin yeralti-yerüstü zenginliklerini, limanlarimizi, kiyilarimizi, ormanlarimizi, madenlerimizi, altin yumurtlayan kamu kuruluslarimizi ’babalar gibi’satip savanlar, hoyratça yagmalayanlardir...
Halk lehine olmaz
Bu degisiklik paketini düzenleyenler, isçiye, memura, emekliye zam yapmaya gelince ’Kaynak yok’ deyip, düzmece rakamlarla ’ekonomimiz söyle büyüdü, ticaretimiz böyle artti’ diye böbürlenmeye gelince mangalda kül birakmayanlardir.
Bu kafanin halk lehine bir anayasa degisikligi yapmasi olasi mi?
Hükümete ders verilmeli
Hürriyet gazetesi yazari Ahmet Hakan, “Refedandum hayir diyecegim” baslikli yazisinda gerekçelerini söyle siraladi:
“Çünkü... Hükümete bir “ders” verilmesinin, basta hükümet olmak üzere herkesin yararina olacagini düsünüyorum. Çünkü... Güçlü iktidarlarin, yüksek yargiyi kontrol altina alma girisimini tehlikeli ve korkutucu buluyorum. Çünkü... Yargiç ve savcilarin iktidarlarin denetimine geçmesini istemiyorum. Çünkü... Adalet duygumun zedelenmesini istemiyorum.
Amaçlari demokratiklesme degil
Çünkü... 12 Eylül’ü yapanlara yargi yolu açmadan 12 Eylül’den rövans alinacagina inanmanin safdillik olduguna inaniyorum. Çünkü... Kismi anayasa degisikligi yerine toptan anayasa degisikligi istiyorum. Çünkü... Hükümetin temel amacinin demokratiklesme olduguna zerre kadar inanmiyorum. Çünkü... Kimselerin “Dur” diyemedigi iktidarin totaliter egilimlerinin daha da artacagina inaniyorum. Çünkü... Demokratik adimlarin ancak uzlasmayla atilabilecegine inaniyorum.
Çünkü... YÖK’ü ele geçirdikten sonra tek bir sizlanma kelimesi bile etmeyenlerin, yüksek yargiyi ele geçirdikten sonra da aynisini yapacaklarindan eminim.
Hayir diyorum ÇÜNKÜ
Daha geriye götürecek
Cumhuriyet gazetesi yazari Sükran Soner de “Seçmenin oyuna yazik” baslikli yazisinda, paketi söyle elestiriyor: “Evet, 12 Eylül’de referandumda oy kullanacak seçmenin oyuna yazik; demokrasinin olmazsa olmaz ilkeleri; yasama, yürütme, yargi bagimsizligini 12 Eylül Anayasasi’ndan daha geriye götürecek; iktidarlara daha genis bir yargi bagimsizligi müdahalesi yetkisi veren son metin içine serpistirilmis, hepsi de kendi alanlarinda çok kisir kalan demokratiklesmeye iliskin makyaj degisikliklerin hiçbiri ise, bu yolda anlamli nefes aldirmayi içermiyor...
AB’nin çagrisi, çifte standardin belgesi
AB’den gelen “Çok memnunuz, pakete evet oyu verin” çagrisi AB siyasilerinin Türkiye’ye bakislarinin, demokrasiye iliskin çifte standartlarinin yeni çok ayipli bir belgesi... Türkiye’yi AB standartlarinda, ortaklik adayi bir ülke olarak degil, arka bahçelerinde istedikleri gibi kullanacaklari bir ülke konumunda tutma kararliliklarinin yeni bir disavurumu. AB ülkelerinin geçerli hukuk düzenlerinde hiçbir siyasi iktidarin yargi bagimsizligina böylesi müdahaleleri söz konusu bile edilemez... Çifte standartlari, yeni bir durum da degil...”
Yolsuzluklar bitmeyecek
Vatan gazetesi yazari, pakete hangi gerekçelerle hayir diyecegini “12 Eylül’de ne diyecegiz” baslikli yazisinda söyle ifade ediyor:
“Anayasa’da yapilan ve 12 Eylül’de önümüze gelecek olan degisiklikler, yasam kosullarimizi iyilestirecek mi?
Hayir!
Issizlere is bulma olanagi yaratacak mi?
Hayir!
Üç kurus maasa talim eden emeklilerin yüzünü biraz olsun güldürecek mi?
Hayir!
Yoksul daha yoksullasacak
Gelir dagilimindaki adaletsizligi giderecek mi? Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olmasini önleyecek mi?
Hayir!
...Büyük kentlerin en degerli arazilerinin iktidar yandaslarina verilmesini durduracak mi?
Hayir!
Akan kan durmayacak
Yolsuzluklari, usulsüzlükleri, rüsveti, istismari kökünden kaziyacak mi?
Hayir!
Ülkenin sahip oldugu en büyük sanayi ve hizmet sirketlerinin yabancilara satilmasini bitirecek mi?
...Güneydogu’da akan kani durduracak mi, annelerin gözyaslarini dindirecek mi?
Hayir!

Isçilerin emeginin sömürülmesinin önüne geçecek mi? Tüm dünyada dogal haklar arasinda kabul edilen genel grevi yasallastiracak mi?
Yolsuzluklar bitmeyecek
Vatan gazetesi yazari, pakete hangi gerekçelerle hayir diyecegini “12 Eylül’de ne diyecegiz” baslikli yazisinda söyle ifade ediyor:
“Anayasa’da yapilan ve 12 Eylül’de önümüze gelecek olan degisiklikler, yasam kosullarimizi iyilestirecek mi?
Hayir!
Issizlere is bulma olanagi yaratacak mi?
Hayir!
Üç kurus maasa talim eden emeklilerin yüzünü biraz olsun güldürecek mi?
Hayir!
Yoksul daha yoksullasacak
Gelir dagilimindaki adaletsizligi giderecek mi? Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olmasini önleyecek mi?
Hayir!
...Büyük kentlerin en degerli arazilerinin iktidar yandaslarina verilmesini durduracak mi?
Hayir!
Akan kan durmayacak
Yolsuzluklari, usulsüzlükleri, rüsveti, istismari kökünden kaziyacak mi?
Hayir!
Ülkenin sahip oldugu en büyük sanayi ve hizmet sirketlerinin yabancilara satilmasini bitirecek mi?
...Güneydogu’da akan kani durduracak mi, annelerin gözyaslarini dindirecek mi?
Hayir!
Isçilerin emeginin sömürülmesinin önüne geçecek mi? Tüm dünyada dogal haklar arasinda kabul edilen genel grevi yasallastiracak mi?

Hayir!
Kamuda sendikalarin örgütlenmesini engellemek için uydurulan “sözlesmeli isçi, sözlesmeli memur” haksizligini tarihe gömecek mi?
Hayir!
Memurlara grev hakki getirecek mi?
Hayir!
Üniversiteleri gerçek anlamda özerklestirip, bilim yuvasi haline dönüstürecek mi?
Hayir!
Siyasi kadrolasma sürecek
Yargidaki siyasal kadrolasmayi frenleyecek mi?
Hayir!
Muhalifleri uyduruk gerekçelerle, sorgusuz sualsiz kodese tikilmaktan kurtaracak mi?
Hayir!
O zaman son soru:
12 Eylül’deki referandumda ne demeyi düsünüyorsunuz?”
Hayir diyorum ÇÜNKÜ
Halkin sorunlarina çözüm getirmeyecek
“Vatandasin hiç kimseye güveni kalmadi. Hele bu hükümete hiç yok. Bu halk, kime güvenecek? Millet kimin dedigine inanacak? ’Emekliye müjde’ diye duyuruyorsun sonra 20 lira zam yapiyorsun. Milleti aksama kadar soyuyorlar. Hep ben, hep ben derlerse milletin de güveni kalmaz. Bu anayasa degisikliginin, sorunlarimiza çözüm getirecegine inanmiyorum. O yüzden hayir diyecegim. Gerçek sorunlarla ilgilensinler. Bugün bir ev kirasi en az 600 lira. Ben emekli maasimi kiraya verince ne yiyip içiyorum bunu sorsunlar. Milletvekillerinin küçücük çocuklarinin altlarinda son model arabalar var. Ben yillarca devlete hizmet ettim. Benim de arabam olsun, evim olsun. Ama hala bu yasta çalisiyorum.
Hükümet, elestirileri dikkate almadi
Abdülkerim Yüksel, (Teknisyen):
“Referandumda hayir diyecegim. Içerigini çok incelememe ragmen hayir demeyi düsünüyorum. Çünkü; hükümetin bugüne kadarki bütün olaylarda ve bu konudaki tavri ‘ben yaptim oldu’ seklinde. Demokratiklikten daha çok diktatörlüge benziyor. Kimseyi dinlemiyor ve elestirileri dikkate almiyorlar. Kendi bildiklerini yapiyorlar.”
Hayir diyorum ÇÜNKÜ
Cumhuriyeti ortadan kaldirmak istiyorlar
“Elbette hayir diyecegim. Çünkü bu hükümet her seyi eline alacak. Astigim astik, kestigim kestik, yagi bizim olsun, Genelkurmay Baskani emrimizde olsun ’otur diyelim otursun, kalk diyelim kalksin’ her sey, herkes bizim emrimizde olsun istiyorlar. Cumhuriyeti, Atatürk’ü yok edelim istiyorlar. Yüce Divan’dan kurtulmak istiyorlar. O yüzden de yeni yasa çikariyorlar. Asker yargilanacak ama kendileri yargilanamayacak. Parti kapanacak, milletvekilligi düsmeyecek. Yüce Divan yolunu kapatiyorlar. Vatandas ne oldugunu bilmeden oy verecek. Gazete okuyanlar biraz biliyor.”
Hayir diyorum ÇÜNKÜ
Çogunlugu temsil ettigini sanmiyorum
Mustafa Levent, (Bankaci): “Hayir diyorum çünkü, tek tarafli hazirlanan bir sey. Çogunlugu temsil ettigine inanmiyorum. Herkesin görüs belirttigi ve kabul ettigi ortak bir paket yapilabilirdi. Ayrica yargiya müdahale var. Yarginin bagimsiz olmasi gerekiyor. Halkin sorunlarini giderecek olumlu degisikliklerin olduguna da inanmiyorum.”
Vatandasin haklari kisitlaniyor
Uluslararasi Avrasya Egitimciler Dernegi Genel Baskani Suayip Özcan, AKP iktidarinin hazirladigi Anayasa Paketine referandumda mutlaka “hayir” denilmesi gerektigini söyledi. Özcan, Anayasa’nin “demokrasi” adina çikarildigini fakat demokratik haklari kisitladigini ifade ederek, Benim ve bagli bulundugum kurulusun Anayasa’ya karsi tavri olumsuzdur. Güven oylamasinda hayir verecegiz. Baktigimizda hükümet bir takim haklar verdigi intibasi uyandirmaya çalismistir. Haklar vermemistir öyle yansitmaya çalismistir” seklinde konustu.
Ipler hükümetin elinde
Özcan, söyle devam etti: “Örnegin memura sözlesme hakki verme, bugün toplu sözlesme ile görüsme arasinda pek fark yok. Grev hakkiniz yok. Sözlesme sonucunda uzlastirma kurulu kararina göre hareket edecek. Bunun için yapilanlar hiçbir anlam ifade etmeyecek. Sendikal haklarla ilgili bütün ipler hükümetin elinde olacak. Iktidar çalisanlara hiçbir sey vermiyor. Onun için memurlarin bu anayasaya hayir diyecegini düsünüyorum.”.
Halk elini baglamamali
Özcan, referandumdan evet çikmasi durumunda ise ülkeyi zor günlerin bekledigini vurgulayarak, “Referandumdan ’evet’ oyunun çikmasi sonucu hükümetin bundan sonra alacagi kararlarda daha radikal davranarak demokratik haklara daha da kisitlamaya gidecegini, kisilerin hak ve özgürlüklerde daha da yoksunlasacagini düsünüyorum. Dilerim Türk milleti kendi ayagini elini kendisi baglamaz. Bu anayasayi halkin elinin ayaginin baglanmasi olarak görüyorum. Ve milletin evet oyu ile kendi elini baglamayacagini tahmin ediyorum. Daha önceki anayasadan daha geride bir anayasa ile karsi karsiyayiz. Kendi haklarimizdan taviz vererek
iktidari güçlendirmis oluruz”

AKP NİN GİZLİ EMELLERİNE ALET OLMAMAK İÇİN ELBETTEKİ HAYIIR!
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla