Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Verilen sözler ne oldu?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 10.08.2010, 01:03   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 989 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Verilen sözler ne oldu?



Paşa Pınarı eskiye mi dönüyor. Bir dönem mezbelelik bir halde iken karayollarının yaptığı çalışmalarla kısmen de olsa, çeşitli olumsuzluklarından arındırılan Paşa Pınarı'nda bazı olumsuzluklar yeniden baş göstermeye başladı.

Çevre kirliliğinin had safhaya ulaştığı bölgeye piknik için giden vatandaşlar hayal kırıklığı yaşıyor, ilgili makamların duyarsızlığına tepki gösteriyor.

Bir dönem Sivas'ın güzide mesire alanlarından bir tanesi iken, kaderine terk edilen ve mezbelelik duruma düşen Paşa Pınarı Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla kısmen de olsa düzenlenmişti.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 Eylül 1919'da Sivas'a gelirken halk tarafından karşılandığı nokta olması nedeniyle de önemli bir konuma sahip olan bölgedeki olumsuzluklar yeniden baş göstermeye başladı.
Gazetemizin içinde bulunduğu olumsuzlukları uzun süre manşetine taşıdığı Paşa Pınarı'nda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar gelecek adına ümit verirken, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün de bölgeye giderek yaptığı incelemelerin ardından umut verici açıklamalarda bulunması sevinçle karşılanmıştı.
Paşa Pınarı'nın Sivas Belediyesi'ne devri gündeme gelirken, belediyenin bu yıl içinde bölgede çalışma yapması bekleniyordu.
Ancak belediye yetkilileri Paşa Pınarı'nda gelecek yıl (2011) çalışma yapılacağını açıkladı.
Yaşanan bu gelişmelerin üzerinden çok geçmedi ki, içerisinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına yapılmış bir anıt bulunan Paşa Pınarı'nda geçmişteki bazı olumsuzluklar yeniden baş göstermeye başladı.
Bölgeye piknik için giden bilinçsiz vatandaşların da katkı sağladığı çevre kirliliği her geçen gün artarken, düzenli temizlik yapılmadığı için de Sivas Belediyesi'ne tepki yağıyor.
“ÇÖPLÜĞE DÖNÜYOR”
Yapılan kısmi düzenlemelerle birlikte geçmişte olduğu gibi yeniden piknikçilerin uğrak mekanı haline gelen Paşa Pınarı'nda, bir süre önce yaşanan bazı olumsuzlukların baş göstermesi ve sürekliliğini koruyan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.
Özellikle bölgede bulunan bir işletmeden yayılan ağır koku nedeniyle büyük rahatsızlık duyan vatandaşlar yine aynı işletme nedeniyle sayıları hızla artan sineklerden dolayı sıkıntılı anlar yaşıyor.
Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Burayla ilgili gazete ve televizyonlardan olumlu haberler takip ettik. Hadi gidip bir piknik yapalım, orası düzenlenecekti diye niyetlendik. Ama buraya gelip gördüğümüz manzara karşısında şaşkına döndük.
Vali Bey'i, Belediye Başkanımızı televizyonlarda burayla ilgili düzenleme yapılacağı yönündeki açıklamalarını takip etmiştik. En çok ta onun için şaşırdık. Neden öyle konuşuldu niye böyle oldu?
Söz vermek değil, sözü yerine getirmek önemli. Neden insanları umutlandırıp, sonra hayal kırıklığı yaşatıyorlar?
Neyse artık geldik bir kere dedik, oturduk ama bir süre sonra etrafımızı sinekler sardı. Zaten ara ara burada ağır bir koku oluyor. Koku bir taraftan, sinekler bir taraftan, zaten etraf çöplüğü andırıyor.
Bazı vatandaşları anlamak mümkün değil, burada çöp kutuları boş ama etraf çöplük gibi neden çevremizi temiz tutmayı başaramıyoruz. Burada belediyemizin de gereken hassasiyeti göstermediğini görüyoruz. Bu alan neden temiz tutulmuyor?" şeklinde konuştu.
BAKIMSIZ
Bölgenin çok bakımsız olduğunu dile getiren vatandaşlar, ilgililerin verdikleri sözleri yerine getirmesini bekliyor. Kapsamlı bir çalışma yapılmasa bile bu çalışmalar yapılıncaya dek bölgenin temiz ve bakımlı tutulmasını isteyen vatandaşlar, "Burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir hatırası var buradaki olumsuzluklar aynı zamanda bu hatıraya yapılan bir saygısızlıktır. Bu bölgenin sürekli olarak gözetim altında tutulması, temizlenmesi gerekiyor.
Özellikle hafta sonları buraya yüzlerce insan piknik için geliyor, burada halka da hizmet edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Gazetemizin ciddiyetle üzerinde durduğu konuyla ilgili olarak Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Paşa Pınarı’nın geleceği ile ilgili sevinçle karşılanan ifadeler kulanmıştı.
O haberi yeniden yayımlıyoruz...
VALİ KOLAT VE BAŞKAN ÜRGÜP NE DEMİŞTİ:
Paşa Pınarı yaşatılacak!
19.08.2009
Sivas Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Atatürk'ün hatırasına sahip çıktı. Bir süre önce mezbelelik bir durumda olan Paşa Pınarı'nda seferberlik başlatıldı. Vali Kolat ve Başkan Ürgüp takdirle karşılanacak bir birliktelik örneği sergileyerek Paşa Pınarı'nda incelemelerde bulunup yapılabilecek çalışmaları yerinde tespit etti.
ERSAN ARSLAN
Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte gazetemizin uzun süredir içinde bulunduğu içler acısı durum nedeniyle gündeme taşıdığı Paşa Pınarı'nda incelemelerde bulundu.
Vali Kolat ve Başkan Ürgüp'e Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi Bakım Baş Mühendisi Ökkeş Ceylan da eşlik etti.
Karayolları 100. Yıl Atatürk Dinlenme Parkı adını taşıyan ancak uzun süre bakımsız kalması ve çevresel olumsuzluklar nedeniyle mezbelelik bir hal alan Paşa Pınarı yeniden düzenlenecek, Bölgedeki Atatürk Anıtı yeniden yapılacak. Park içerisindeki mesire alanı imzalanacak protokol ile birlikte belediye tarafından düzenlenerek halkın faydalanabileceği bir alan haline getirilecek. Bölgede Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ise bölgedeki parkın genel temizlik ve bakımı, anıtın yeniden yapımı tatlı su çeşmesi ve çevresinin düzenlenmesi, çocuk parkının yapımı, park içerisindeki tuvaletlerin kullanır hale getirilmesi ve bölgeye uzanan yolun asfalt kaplamasının yapılması gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.
Bölgede İncelemelerde bulunan Vali Ali Kolat ve Başkan Ürgüp'ün yerinde yaptığı tespitler sonrasında çalışmaların daha kapsamlı ve hızlı yürütülmesi kararı alındı. Bu kapsamda Belediye ve Valilik arasında Paşa Pınarı'nın Sivas Belediyesi'nin tahsis edilmesi için protokol imzalanması düşünülüyor. Ayrıca bölgedeki gayri sıhhi ve ruhsatsız müesseselerin de kaldırılması planlanıyor.
TARİHİ ÖNEMİNE YAKIŞIR BİR HALE GETİRECEĞİZ
Bölgede Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile incelemelerde bulunup neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunan Vali Ali Kolat, Paşa Pınarı'nın önemli ve tarihi bir mekân olduğunu belirterek, bölgeyi Sivas'a kazandırmak için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Vali Kolat, şu şekilde konuştu:
“Burası gerçekten de tarihi bir mekân. Atatürk'ün 2 Eylül 1919 yılında Sivas'a gelirken karşılandığı bir yer. Bizim için çok büyük anlamı olan bir yer. Burada gerçektende bu tarihi yapısına, o güne uygun yapılanmalar olmuş. Güzel bir bahçe var ve ağaçlandırılmış. Oldukça güzel bir mekân. Ama uzun süredir bakımsızlıktan sahipsizlikten maalesef bu hale gelmiş. Ama sizin de duyarlılığınız, belediyemizin valiliğimizin Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün konuya ilgi göstermemiz üzerine sağ olsun karayolları bu konuyu ele aldı.
Konuyu Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştük. Burasının önemini aktardık. Onlar da gerekli ilgi alakayı gösterdiler. Burayı temizleyip yeniden düzenleyecekler. Burayı yaşanır hale getirecekler. Burayı tarihindeki önemine uygun bir konuma getirecekler o çalışmalar devam ediyor.
Belediye Başkanımız da burada o da ifade edecektir. Biz burayı bir protokol ile belediyemize devredeceğiz. Belediyemiz burayı bir mesire alanı, halkımıza açık bir alan haline getirerek bakımını da üstlenecek. Bu güzel çalışmaları devam ettirecek. İnşallah burası tarihi mekân olarak, değerine uygun hale getirilecek ve güzel bir çalışma olacak."
“SİVAS BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANACAK”
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yaptığı değerlendirmede bundan sonraki süreçte kendilerine önemli görevler düştüğünü belirtti. Paşa Pınarı gibi önemli bir alanın yaşatılması gerektiğini bunun içinde gereken çalışmaları yapmaya hazır olduklarını dile getiren Başkan Ürgüp, bölgenin düzenlenecek bir protokol ile Sivas belediyesine tahsis edilmesi halinde Paşa Pınarı'nın tıpkı Paşa Fabrikası gibi bir mesire alanı haline getirilebileceğini söyledi.
Ürgüp; “Sayın valimizin buyurduğu gibi şuanda burada birlikteyiz. Şuana kadarki olan kısımda bizim bir dâhilimiz söz konusu değil. Tamamen şuana gelmiş olmasındaki birinci ana konu sayın valimizin direktifleri doğrultusunda Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmadır. Bundan sonraki dönemde bize büyük görevler düşeceği anlaşılıyor. Sayın Valimiz emir buyurduğu takdirde bir protokol dâhilinde belediye olarak tıpkı diğer işletmelerimiz gibi, Paşa Fabrikası gibi bir mesire alanı haline getirilmesi lazım. Diğer alanlarımızla ilgili de sayın valimizin direktifleri doğrultusunda çalışmalarımız olacak. Biz belediye olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteririz. Bu işe vesile olan arkadaşlarımızı da cani gönülden kutluyoruz. Sivas demek ki bir yeşil alan daha kazanacak. Paşa Pınarı tekrar yaşatılmış olacak. 2 Eylül 1919 Mustafa Kemal Atatürk hatırası yaşatılmış olacak" dedi.
Bölgenin kullanılmaz haline gelmesindeki en önemli sorunlardan bir tanesi olarak gösterilen ve ruhsatsız çalıştığı iddia edilen kemin fabrikası ile ilgili de gerekenin yapılacağını dile getiren Başkan Ürgüp; "Kanunlar, mevzuat ne gerekiyor ise sayın valimizin huzurunda konuşuyorum gerekeni yapacağız inşallah” dedi.
“SİVAS HALKINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi Bakım Baş Mühendisi Ökkeş Ceylan ise bölgede yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bölgenin Sivas'a kazandırılması için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü dile getiren Ceylan, çalışmaların 10-15 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Ceylan şu şekilde konuştu:
“Bundan 5-6 gün önce Bölge Müdürümüz Murat Elbir'den adlımız talimatlar sonrasında 100. Yıl Parkı'nın temizlenmesi, ağaçların bakımı ve arkamızda bulunan anıtın tekrar eski halinden daha iyi hale getirilmesi, çeşmenin onarılması ve ayrıca anayoldan parka kadar olan yolun yeniden asfalt kaplamasının yapılması çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. İnşallah bu çalışmalarımızı 10-15 gün sonra tamamlayacağız. Burayı daha değişik ve güzel bir ortamda hep birlikte göreceğiz. Bu yapılan hizmetler Sivas halkı içindir. Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak sayın valimizden aldığımız talimatları eksiksiz yerine getirmeye çalışacağız. Daha sonra Sayın Valimizin de belirttiği gibi bir protokolle belediyemize devrederek buranın bakımı için sayın belediye başkanımızdan da sözü almış bulunmaktayız. Sivas halkına hayırlı uğurlu olsun.”

Ersan Arslan / Si
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...