REFERANDUM MAÇINDA İLK YARI RAPORU..
Referandumu 90 dakikalık bir maç olarak düşünürseniz, ilk yarının sonuna geldik sayılır..
Ara değerlendirme yaparsak, ilk yarının galibi Başbakan diyebiliriz..
Evetler önde, hayırlar geride anlamında söylemiyorum..
Belki hayırlar öndedir, bilemem..
Topa hâkim olma, istediği gibi çevirme, rakibin sahasına yığılma, boş alan yaratma kriterlerine baktığımızda, Başbakan çok önde..
Oyunun hâkimi..
Muhalefet topu bir türlü kapamıyor..
* * *
Şunu demek istiyorum..
Başbakan
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] stratejisi kurdu, harfiyen uyguluyor.. Muhalefeti peşine takmış sürüklüyor..
Tartışılan konuya bakın..
Başbakan 30 yıl öncesine gidiyor, muhalefet, idamlar olurken
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]’de top koşturuyordun, diye cevap veriyor..
Alın size tartışma..
Başbakan top koşturuyor muydu?
Koşturmuyor muydu?
Boş tartışma!..
* * *
Başbakan’ın istediği de zaten bu.. Bugünü tartıştırmamak.. Kürt açılımını unutturmak, terördeki artıştan söz etmemek,
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...],
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...],
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] gibi konulara hiç girmemek..
30 yıl öncesiyle durumu idare etmek..
Başbakan topu 30 yıl öncesine, 50 yıl öncesine götürüyor, muhalefet hurra peşinden..
Başbakan topu sağa atıyor..
Sola atıyor..
Kendi alanında çeviriyor, ama kaptırmıyor..
Referandum maçının ilk yarısı bitmek üzere, muhalefet çarpıcı bir gündemle ortalığı sarsamadı..
Topu kapamadı..
En basitinden iki yıldır askıda bekleyen
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] davasını bile soramadı..
* * *
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] olduğunda Erdoğan
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] muydu, değil miydi?
Şimdilik mevzuumuz bu..
Mehmet TEZKAN / Milliyet