burda doktor veya pskolg değiliz ..herkesin görüşlerini parantez açıyorum ( )

demokratik bi şekilde dile getirmesi lazım...doç geliyo konusuyo konusuyo hocam burada dayatamazsınız dedim görüşlerinizi söylersiniz herkes testisini doldurak kadar kabına göre alır dedim..dayatma kımse yapamaz..
o laçka uslubu yorumluyorum kanımca..ben üniversdeye gidene kadar en baba görüş en doğru görüş benmkiydi..milliyetçi muhafazakardır..damarıma bassalar keserdim yada çeker vururdum..üniversde benm haatımda ,baskalarında da baska mesele yada ortamlar bu değişimi sağlaya bilir...okumyan aydın insanları da farklı demokrat düşünen kişileride görünce yelpazeyi biraz daha açdım muhafazakr milliyetçi görüşlerimi demokratlığıda katarak muhafazakar milliyetçi demokrat son halımı buldum..burada yeni kavramlar yada kavram kargası yapmak için açılım vs için söylemiyorum..ama bazıları hep aynı çevre aynı dernek ve ortamlarda kalınca malesef değişemiyor..abircan bey bu sitenin çiçeği lakin çiçek bazen uslubuyla mide bulandırıyo inansın yeminle görüşlerini beğenmediğim için değil yapıcıda olmaya bilir ama çok ititci bi uslup kullanıyor bazen..empati ruhu bıraz kapalı..biz yasadık ,biz gördük ,en iyiy biz biliriz ..olmaz işde orda dedemi dahı karsımda frenlemiş biriyiz..hak gelirse batıl zayi olur...hayatında az açılım yamış hep aynı dünya görüşünden bide ideolojik bi alt yapısı ve geçmişi olan kişiler oluyor..onları ole kabul edicez..ama uslup itici olduğu için bizde genelleşdiriyoruz ,hemen etnik ve mezhebe dokuyorum sahsen işi demekki bütüm eksi demokrat geriye kalanlar hep bunlar gibi düşünüyosa benim rakıbım bunlar diyorum , husumet olmasa da boyle bi düşünsel ayrıma ve rekabete sokuyor ,benim gibileri ...
yapıcı olamıyorsak da bir zaman kı devlet politikalarımız gibi birilerini kimin kucağına ittiğimizi bilmeliyizz...mü min ferasetli olur yani..olumlu olumsuz olabilecekleri sezinlemeli...insanlığın hayrı için çabalamalıyız...