15.08.2010, 11:18
|
|
|
Usta Yiğido
barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2255 
|
Cevap: Alevilik Nedir
Alevilik Nedir ?
İnsanları ayrıştırmak birbirine düşürmek ve ülke içinde karışıklık oluşturmak için ağızlarında salyalarla bekleyen derin güçlerin sürekli kullandığı bir farklılıktır.
Emelleri olan ; Türkiye'nin yerinde sayması,eller aya Türkler yaya sözünün sürekliliğini korumak için alevleri yeniden püskürteceği bir kanal..
Hedefleri olan ; İnsanları birbirine düşürmek,toplumda huzuru bozmak için kullanılan yoldur...
Bu ülke ayrılıktan çok çekti."Ayrılıkta azap birlikte Rahmet vardır"sözünün ışığında bir olmak için engel değildir şu veya bu olmak.
Rivayetlere göre Fatih istanbulu feth edeceği zaman şehrin ulemaları ileri gelenleri sarayda toplanmış melekler erkekmi dişimi diye tartışıyorlarmış.Onlar böyle yararsız bir konuda tartışa dursun Fatih çoktan İstanbul'u almış bayrağını dalgalandırmıştır.İşte şimdi onların yapmak istediği bu ! İnsanlar birbirine düşsün birbirine kin beslesin biz alalım düşlerimizi !
Sen benim camime karışma ben senn cemine,Sen benim ezanıma ses etme ben senin semahına,Senin özgürlüğün benim özgürlüğümü kapatmasın benim özgürlüğümde senin özgürlüğünü !
Kısacası doğrusuyla yanlışıyla herkes kendi inancını yaşasın.Yanmalar yakılmalar iki ayrı inancın çevresini birbirine düşürmek için kirli eller tarafından çizilmiş oyunlardır.
Bide bazı insanlar var mesela bulundukları yerde birgün akşama kadar ezan okunmasa farketmezler acaba neden bugün hiç ezan okunmadı demezler ama burda sırf konuyu saptırmak için yorum yapıyor 
|
|
|