Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Evlat Hasretini 5 Ay Sonra Giderdi
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 15.08.2010, 14:15   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 975 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Evlat Hasretini 5 Ay Sonra Giderdi

Danimarka vatandaşı olan teyzesinin kızı ile 5 yıldır evli olmasına karşın, 'akraba evliliği' gerekçe gösterilerek bu ülkeden oturum izni alamayan Şarkışlalı Bilal Ünalan, tatil için Şarkışla'ya gelen eşine ve 5 ay önce doğan kızına kısa süreliğine de olsa kavuştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, teyzesinin kızı Emine Ünalan (38) ile 5 yıldır evli olmasına karşın, 'akraba evliliği' gerekçe gösterilerek Danimarka'dan oturum izni alamayan ve bu nedenle ayrı yaşadığı eşiyle internet üzerinden iletişim kurmak zorunda kalan Bilal Ünalan (31), 5 ay önce dünyaya gelen kızı Aleyna'yı ilk kez kucakladı.

Eşi ve kızından tatil sonrası tekrar ayrılacak olması nedeniyle buruk bir mutluluk yaşayan Ünalan, Danimarka'da çifte vatandaş olarak yaşayan eşi ve daha önce sadece internet üzerinden gördüğü kızıyla Danimarka'da bir arada yaşayabilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Şarkışla'da yaşayan ve şu anda işsiz olan Bilal Ünalan, AA muhabirine, evlendikten sonra Danimarka'ya gittiğini, 3 aylığına aldığı 'aile ziyareti vizesi' bitince Danimarka'dan sınır dışı edildiğini kaydetti.

Eşi ile bir arada yaşayabilmek için çalmadıkları kapının kalmadığını belirten Bilal Ünalan, şunları söyledi:

'Ben Türkiye'deyim, eşim Danimarka'da. Bu süreç bizi psikolojik olarak çok etkiledi. Eşimle sadece internet kafelerde, MSN'den görüşebiliyordum. 5 ay önce bebeğimiz dünyaya geldi ve ben onun yanında olamadım, şimdi o beni ziyarete geldi. Ben eşimin ve çocuğumun yanında olmak istiyorum.'

Eşinin yaz tatillerinde Türkiye'ye geldiğini, sadece tatillerde görüşebildiklerini anlatan Ünalan, 5 ay önce doğan çocuğunu da ilk kez yüz yüze gördüğünü belirterek, 'Çocuğum beni ziyarete geldi ama beni tanımıyor, sürekli onlarla olabilmek, onlarla yaşayabilmek için oturum vizesi almam gerekiyor. Bunun için çalmadığımız kapı bırakmadık' dedi.

Emine Ünalan ise 'orada bizim sorunumuzu dinleyen yok. Ben yabancılar polisine ve bakanlığa gittim, bizim davaya bakanlarla görüştüm. Davamızın hangi aşamaya dahi geldiğini bilmiyoruz. Burada çifte standart var. Bizim bir araya gelmemiz imkansızmış, nedeni ise akraba evliliği. Danimarka'da bizim gibi onlarca, yüzlerce akraba evliliği yapmış çift var ve bunlar oturum izni almış insanlar. Her nedense biz bu izni alamıyoruz' diye konuştu.

(KE-AHM-DOĞ-ECN) - SİVAS (Anadolu Ajansı)
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...