Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Sivas'ın referandum tarihçesi
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 21.08.2010, 15:17   #12
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Sivas'ın referandum tarihçesi

Alıntı:
SarkiSLa` Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
12 Eylül dönemini bilmem, yaşım tutmuyor. Yanlız okuyarak, izleyerek, dinleyerek öğrendiklerime dayanarak söylüyorum. Darbe ile Turkiye'yi 30 yıl geriye götürdüler, çok baska bir Türkiye olabilirdik ama olmadı. A veya B partisinin görüşünü savunduğumdan değil, şunu sormak istiyorum neye göre hayır diyorsunuz. Özellikle bu sorum o günleri yaşayanlar ve görenler içindir.
12 Eylül olduğu dönemde ben 17 veya 18 yaşalrında idim. Öyle bir süreçle gelindiki 12 Eylül 1980 yılına.
Siyasi ideoloji öyle yer etmiştiki insanlarda aynı aileden biri sağ diğeri sol görüşlü ve gözünü kırpmadan kardeş kardeşi öldürebilecek konuma gelmişti.
Hergün olaylardan dolayı 10- 15 kişi yaşamını yitiriyordu. Ordu ha bire hükümeti uyarıyor ancak hükümet bir çözüm bulamıyordu aksine anarşik olaylar dahada artıyordu.

12 Eylül Sabahı uyanıdığımızda haberlerde ülke birliği ve bütünlüğü için "Ordu yönetime el koymuştur" diye duyduk. Sıkı yönetim ve sokağa çıkma yasağıyla karşılaştık.
Zaten yıllar sonrada bu anarşik olayların belli güçler tarafından yaptırıldığı ve çıkar ilişkilerinden dolayı yabancı güçlerin bu darbeyi yaptırdığı yönünde çok sık tartışmalarda duyduk. Hatta dönemim ABD başkanı sinemada film izlerken darbe haberi kulağına fısldandığında "Bizim Çocuklarmı" diye sorduğunu çoğumuz okuduk duyduk.

Neden hayır diyorsunuza gelince:

AB uyum yasaları gereği zaten 12 Eylül faşist anaysasının nerdeyse tümü değiştirilmiş. Bunu geçmiş hükümetler ve AKP hükümeti 8 yıl icraatı içerisnde değiştirmiştir. Yani şuan gündeme taşınan 27 maddelik anayasa değişim maddelerinin sadece ikisi önemli olan. Diğerleri sadece makyaj malzemesi. O iki maddede HYSK ve ANAYASA MAHKEMESİNİN değişimi.
Bu iki maddeyi çıkarın bu tekliften hiç kimse ilgilenmez bile o maddelerle.
Bu değişimlerin yargıyı siyasallaştıracağı ve tek adam ve sivil dikta yolunu açacağından endişe edilmekte.

İşte yine burada dış güçlerin devreye girdiği ve 12 Eylül 1980 de askeri kanatı kullanan güç bugün farklı stareteji uygulayarak siyasi otoriteyi kullanarak sivil darbe yaptırmaktadır. Bakın yaşadığımız olaylar bunun göstergesi, ülkemiz bir bölünme nokatsına getirildi, Irakta hemen burnumuzun dibinde bir kürt develti inşa ediliyor, ABD nin bir dediğini iki etmeyen bir yönetimimiz var.
Hem bu referandum durup dururken nerden çıktı? Devlete maliyeti 155 trilyon lira ayzık değilmi bu paraya. Bizim asıl sorunumuz işsizlik, yoksulluk yolsuzluktur, eski maddeler bu sorunalrı düzeltmeyimi engelliyorduda bu maddelerle halledecek sadece gündem değiştirmek hedef saptırmak için yapılan bir uygulama?
Hem artık darbeler geride kaldı 30 yıdırl bu ülkede darbe olmamış 3 gazetecimi yapacak darbeyi? Hem ABD'nin isteemdiği biryerde darbe felan yapılmaz kimse yapamaz!

Eğer bu hükümet samimiyse darbeye gerçekten karşıysa kendi hükümetleri için e-muhtura veren Yaşar Büyükanıt Paşa için soruşturma açsın, altına zırhlı bir milyonluk araç alarak şilt vererek ödüllendirmesin. "Paşam sen e-muhtura ver halkın gözünde biz mağdur olalım," Danışıklı dövüş, Dolmabahçe görüşmesinden sonra Yaşar Paşa neden kuzu gibi olduğuda anlaşılmış oluyordu böylelikle. Ve mezara kadar sır yapıp saklamak bu samimiyetsizliğin bir örneğidir. Bu sadece iki yasayla da kendini garanti altına almak istemesidir. Bu refarandum değil bence AKP mi diğer partiler mi? Aynen bir seçime dönüşmüştür. Şuanki durumdan memnun olanlar evet AKP kalsın diyecek, memnun olmayanlar HAYIR gitsin diyecek.

Bilmem anladıkalrımı anlatabildimmi arkadaşım.