Arkadaşlar bu konuda henüz kesinleşmiş bir liste yok. İçişleri bakanı Şanlıurfa'da katıldığı bir toplantıda başbakanın isteği üzerine büyükşehir olabilecek bazı şehirler için çalışma yapıldığından bahsediyor ve örnek olarak da Denizli, Malatya ve Şanlıurfa'yı veriyor. Yani şu an için kesinleşmiş bir liste yok. Bu sayı 3 de olabilir 5 veya 7 de olabilir.
Bir de internette yaptığım kısa bir araştırma neticesinde önceden 750,000 bin olarak konulan nüfus şartının 400,000'e indirilmesinin planlandığını gördüm. İş bu halde ha gayret Sivas!

Şaka bir yana referandum öncesi hükumet yine iş başında!

(Bu arada hükumeti sevmem ama referandumda oy kullansaydım evet verirdim, ama bayramda Sivas'ta olacağım için kullanamayacağım. Neyse siyaseti karıştırmayalım şimdilik.

)
Bu arada Sivas'a gelecek olan başbakana mevzuyu hatırlatsın tayyip bey fanatikleri. Seçim dönemi değil mi belki bir söz kopartırız. Gerçi hoş adam stadyum sözünü verdi gitti, üstünden iki yıl geçti, 35 bin dediler 20 bine düşürmeye çalıştılar vs vs vs ortada halen icraat yok ama bu da bir umut!
Ahan da en son haber, son açıklama:
İçişleri Bakanlığı, "Bazı illerin büyükşehir olacağına ilişkin" haberlere açıklık getirdi.
21 Ağustos 2010, Cumartesi - 18:32
İçişleri, böyle bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Halen çalışma tamamlanmamış, bir liste de belirlenmemiştir" ifadesinde bulundu.
Habere ilişkin yapılan açıklamada, "Konuya açıklık getirebilmek bakımından" açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edilerek, şöyle denildi:
"Büyükşehir Belediyesi Kanununda Büyükşehir Belediyesi olma kriterleri belirlenmiştir. Bu kapsamda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediyesi olma kriterlerine sahip illerin belirlenmesine yönelik bir çalışma yapılması talimatı verilmiştir.
Bu çerçevede Bakanlığımızca bir çalışma başlatılmıştır. Halen çalışma tamamlanmamış, bir liste de belirlenmemiştir.
Şanlıurfa'da sivil toplum örgütleriyle yapılan bir toplantıda konuya ilişkin yöneltilen soru üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, böyle bir çalışma yapıldığını ifade etmiş ve bazı örnekler zikretmiştir. Ancak, bir liste verilmemiştir.
Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışma sürmektedir."