Cevap: Divriği'de kutsal emanet çelişkisi
Konuyu okuyunca bir şey geldi aklıma değerli site sakinleriyle paylaşmak istedim.
Çok önceden evlerin henüz bu kadar sık olamdığı bir dönemde evde yol üzerindeymiş.
Adam sabah kalktığında evinin yan duvarına bakıyor birileri pislemiş. Neyse söylenerek temizliyor.Bir kaç gün sonra sabah baktığında yine görüyor. Bu yazı yazıyor, uyarıyor vs. derken bakıyor olmuyor aylar geçiyor bıkıyor daha çok yapılıyor. Aklına bir fikir geliyor.
Bu tutuyor duvarın yan tarfında bir mezar yapıyor, birde yazısını yazıyor türbe havası veriyor.
Sonra bakıyorki gelen geçenlerin bazıları uğrayıp dua okuyup öyle geçiyor. Biraz zaman geçiyor Ve böylelikle o durumdan kurtulmuş oluyor.
Bunu dikkat ettnizse yakın bir zamanda TV. lere konu olmuştu.Belki izleyeniniz olmuştur.
Ve özellikle gittim gördüm, işim olduğu zaman arada geçiyorum önünden hala duruyor şimdi. Ve yine dua okuyanlara rastlıyorum.
Böyle bir şeyin de gerçek olduğunu bilmek için bilim ilerledi, bir şeyin milyonlarca yıl öncesine ait olabielceğini bilen bilim bununda ne zamana ait olduğunu gerçekmi sahtemi olduğunu sanırım yakın bir zamanda netliğe kavuşturacaktır.
Hayırlısı diyelim.