Cevap: KPSS
Çamur at izi kalsın değil daha geçen sene benim birsürü arkadaşımın elinde Polislik sınavı soruları vardı.
Nerden aldınız?
- Bir yurda kampa gittik orada verdiler.
O yurtları da cemaat dershanlerine gidenler, abilere gidenler iyi bilir.
Anlatmama gerek yok sanırım..
Peki ne oldu?
- Diğer yıllara oranla sınavda full çıkaranların sayısı acayip fazla çıktı.
- Kopya mı var sorusu aklıllara geldi binlerce kişi nasıl oluyor da full çıkarıyordu?
- Araştırıldı bakıldı ki sorular br kısmın eline geçmiş o şekilde yayılmış.
Sonuç:
- Sınav iptal oldu. Yeniden sınav düzenlendi. Hak edenler kazandı..
Gelelim KPSS'ye.
İnternette bazı sitelerde raslasım.
Sadece eğitim bilimlerinde böyle birşey var diğer bölümlerde yok.
Karı 119 koca 119 - Karı 120 koca 120
Aynı sokakta oturanlar 120 120
Bunlar olabilir çalışmış yapmış diyebilirsiniz
Peki şunlara ne demeli
2007 sınavı- 46 puan
2008 sınavı- 51 puan
2010 sınavı- 93 puan
______________________________ _________________________
Sizce de şüphe edilmecek gibi değil mi ?
______________________________ _________________
Hazır cemaatten konu açılmışken ben de birşeyler yazayım.
Ben ilk başlarda cemaatlere sıcak bakan, hakikaten de yaptıklarını Allah rızası içn yaptıklarını düşünen birisiydim.
Lisede giderdik namazımızı kılardık, dersimizi çalışırdık, çok iyi abilerimiz vardı ders çalıştırırlardı, çok güzel ikramlarda bulunurlardı bizlere.
Maklube yerdik, çay içerdik, gece onlarda kalıp birlikte sabah namazına kalkardık..
Çok güzel günlerdi gerçekten
Peki ne oldu da soğudum??
2006 - 2007 eğitim öğretim yılında bir hocamızın vasıtasıyla SFD'de Lise 2 de ücretsiz kurs aldım. Ara sınıf olduğumuz için genelde ÖSS sınıflarıyla ilgilenirlerdi. Bizi pek takan olmazdı. Rehberliklerde namaz kılıp kılmadığımızı, risale okuyup okumadığımızı sorarlardı.
Bunun hesabını ahirette vereceğiz demezdik, saygımız vardı hocalara pek de sıkıntılı bir durum değildi aslında.
Eğitim öğretim yılının sonlarına doğru dershaneler seviye tespit sınavı yaparlar. Ben de girdim sınavlara 4 dershaneden ücretsiz eğitim hakkı kazandım. SFD'den ise %50 indirim almıştım. Rehber hocam gittim hocam böyle böyle ben şu dershanelerden ücretsiz eğitim hakkı kazandım. Ben dershanemi seviyorum birşeyler yapın da seneye de burada hazırlanayım dedim.
2.000 TL olan dershane fiyatını 600 TL yaparız sana dedi daha da inmem dedi. Doküman parası olacak dedi. Hocam bakın ücretsiz gideceğim. Yok olmaz onların eğitimi ile bizim eğitimimiz bir mi biz Sivas'ın en iyi eğitim veren dershanesiyiz. dedi.
Çoğu arkadaşım onların dini imanı para derdi kızardım. Ama bir yönüyle haklı olduklarını gördüm. Gittim ücretsiz kurs hakkı kazandığım Uğur Dershanesine kaydımı yaptırdım.
Birkaç gün sonra kayıt yaptırdığımı öğrenince rehber hocam aradı. Dedi ki Kasım nasılsın? Dershaneyi ücretsiz yaptık gel kaydını yaptır. Hocam ben başka dershaneye kayıt yaptırdm. Hadi yaa mübarek neden öyle yaptın ki? Gelsen konuşsaydın biz sana yardımcı olurduk. Kaydını ordan al bizim dershaneye gel. Yok hocam dedim ben kararımı verdim burada devam edeceğim. Peki dedi.
2007-2008 eğitim-öğretim yılı başları.
SFD'den bir hocamızı gördüm selamaştık. Bunların Koleji var hepinizin bildiği SMK. Dedi gel seni oraya yazdıralım ücretsiz hiç para falan almayacağız. Dersanemize de gelirsin kurslara katılırsın. Sağolun ocam Allah razı olsun ben okulumdan da dershanemden de memnunum dedim.
Halil Rıfat Paşa Lisesi'ndeki hocalarımın hepsinden Allah razı olsun.
2008 yılında ÖSS'ye girdim. Sonucum iyi geldi. Ankara üni. Hukuk Fakültesini kazandım.
Bir telefon geldi dershaneye gel de bir görüşelim dediler.
Gittim dersaneye nasılsın Kasım hiç görüşemiyoruz falan hoşbeşten sonra.
Ankara'yı kazanmışın hayırlı olsun. 1 yıl ayrı kaldın bizle ama gönlün bizimle onu biliyoruz dedi. Ankara'da yabancılık çekme gel bizim evlerimizde kal bu abinle bir konuş dediler.
Bir abiyle tanıştırdılar. Bana evlerini etkinliklerini falan anlattı. Canın sıkılmaz, her istediğini yaparsın bursunu falan biz verirriz dediler.
Abi dedim cemaat evinde kalanları fişliyorlarmış Hakim Savcı olmasını engelliyorlarmş.
Olur mu öyle birşey asıl biz fişliyoruz dedi.
Şaşırdım nasıl yani dedim? biraz da sinirlendim.
Tabi fişliyoruz kelimesi yanlış oldu dedi. Biz referans oluyoruz dedi. Bizim referansımız olmadan hakim savcı olanların sayısı çok az dedi.
Abi bu torpil değil mi? Adam kayırmak değil mi? Kul hakkı değil mi? dedim
Bana birkaç Hadis-i Şerif söyledi tam olarak hatırlamıyorum.
-Düşmanın silahıyla silahlan
Zauretin olduğu yerlerde bu tür eylemler caizdir falan birşeyler söyledi. Zamanında onlar gelmiş. Şimdi sıra bizde türünden şeyler söyledi.
Abi dedim sadece cemaate gelenler mi hak ediyor diğerleri hak etmiyor mu? Falan dedim. Ben kendi evlerime gelmeyen, tanımadığım birisine neden kefil olayım, referans olayım? Onlar başka yerden referans bulabilirler belki ama bizmki kadar güçlü olmaz dedi.
O gün bu gündür bunları sevmem.
Belki dini kullanmıyorlardır. Gerçekten yaptıklarını Allah rızası için yapıyolardır.
Günahlarını da almak istemiyorum.
Benden uzak dursunlar yeter..
Son günlerde de hocaefendileri referanduma evet çağrısı yaptı.
Dinin bunlarda amaç değil, araç olduğuna daha da inanmaya başladım.
Konu Kasım Öktem tarafından (25.08.2010 Saat 14:22 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.
Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
|