Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.08.2010, 12:23   #7
ahmetsecer
Yiğido
NO AVATAR
 
ahmetsecer Şuan ahmetsecer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.10.2010 16:03

Üyelik Tarihi: 26.12.2008
Mesajlar: 77
Tecrübe Puanı: 609 ahmetsecer FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Ausrufezeichen Şeyh Nazım Kıbrisi Cübbeli Ahmet Hoca’ya Hz. Mehdi’yi Anlatıyor- Video

Şeyh Nazım Kıbrisi Cübbeli Ahmet Hoca’ya Hz. Mehdi’nin İstanbul’dan çıkacağını nasıl anlatıyor gördünüz mü? Cübbeli’de Şeyh Nazım’ı büyük bir saygıyla dinliyor. Hâlbuki Cübbeli Hz. Mehdi’nin gelişinden ve İslam’ın hâkim olacağından hiç bahsetmez olmuştu. Önce videoyu seyredeceğiniz linki sizlere bildirmek istiyorum: Bu linkten seyredebilirsiniz.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Cübbeli Ahmet Hoca şimdi İslam’ın tüm dünyaya hâkim olacağından bahsetmiyor, çünkü İslam’ın hakim olması demek Hz. Mehdi’nin gelmesi demektir. Neden bunu açık açık söylemiyor, neden çekiniyor? Cübbeli Hz. Mehdi’nin 570 yıl sonra geleceğini iddia ediyordu. Neden şimdi Şeyh Nazım’ın yanında el pençe divan durarak her dediğini büyük bir saygıyla onaylıyor? Şu kesin bir gerçek ki Hz. Mehdi’yi kimse durduramaz. Hz. Mehdi Allah’ın seçtiği kişidir ve hadislerde bildirildiği gibi İstanbul’dan çıkacaktır.
Hz. İbni Amrdan (r.a.) rivayet edilmiştir: Peygamberimiz (sav) buyurdu ki: Ey Ümmet! Altı şey vardır ki; onlar olmadan kıyamet kopmaz (altıncısı) medinenin (şehrin)fethi.

-Denildi ki : Hangi medine? (Hangi şehir?)
-Buyurdu ki: Konstantiniyye.
Bu Konstantiniyyenin Hz. Mehdi (a.s.) tarafından yapılacak fethidir. (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 204 - Ramuz-el Ehadis, s. 296)
MEHDÎ RUM'DAN, TÜRKLERDEN (çünkü, eskiden Türkiye'ye diyar-ı Rum deniliyordu.) AYRILMAYACAKTIR. (İş'afü'r-Rağıbîn'den naklen Tılsımlar Mecmuası, Bediüzzaman Said Nursi, s. 212)
Dünyada hiçbir zaman kalmayıp ancak tek bir gün kalsa bile o günde benim ailemden bir zatın (Hz. Mehdi (a.s.)'nin ) Deylem dağına (yahut eyaletine) ve Konstantiniyye şehrine (İstanbul’a) sahip olması için Allah (c.c.) muhakkak o günü uzatacaktır. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 74 / Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 440)
ahmetsecer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla