Alıntı:
Nikbin Nickli Üyeden Al?nt?
Kendi fikirlerinizi yazın biraz, sürekli kopyala yapıştır : )
Emin olun pek az kişi okuyordur o uzuuun uzuun kopyalamalarınızı... Hatta o pek az kişiden de emin değilim .
|
Sn.Nikbin,
Böyle büyük tarihi olan.......cümlesi ile başlayan diğer forumda kaba hatları ile
görüşlerimi Sn.Şahbay' kaba hatları ile aktardım. aşağıda sizde inceleyebilirsiniz
sizede çok daha geniş ,detaylı yazabilirim ancak uzun yazıları okuma inceleme gibi bir alışkanlığınız yok galiba ifadenizden bunu anlıyorum. Bu nedenle bende fazla zaman harcamamak için aynı yazımı size kopya ediyorum.
Kaldıki yazıların kopya edilip edilmemesi değil sorun ,sorun içeriğinin ne olduğu doğruların yazılıp yazılmadığı ,ama yine de anladımki uzun yazıları okuma alışkanlığınız olmadığı için inceleme ,tahlil etme alışkanlığınız da yok ,kolay ca slogan sözcükler sizin için yeterli.......Ne diyeyim milletler layık oldukları rejimle yönetilirmiş, çaresiz mücadele etmekle birlikte kurunun yanında yaş yanacak,biat edenlerin yanında ,araştıran sorgulayan yanlışı görebilen biat kültürünü reddedenlerde yanacak ama onur duyacağımız bir tavrımız olacak dik duracağız hapı yutmayacağız körü körüne kula kulluk etmeyeceğiz,makarnaya,kömüre onurumuzu kişiliğimizi satmayacağız.
Sevgilerimle
============================== ============================== ===
Sn. ŞAHBEY,
Elbetki herkesin kararına netice itibariyle saygı duymak gerek. Tartışmanında bu çerçevede olması nezaket kurallarının gereğidir. Hakaret etmeden,kırmadan,dökmeden .
Öncelikle belirtmeliyimki GREV li olmayan hiçbir toplu sözleşme görüşmesinde
istenen haklar elde edilemez yani hükümetin veya işverenin insafına terk edilir.
Çağdaş demokrasilerde böyle bir şey yoktur. Hani diyorlarya Avrupadan örnek alıyoruz, Venedik kriterlerinden örnek alıyoruz buda tamamen halkımıza söylenmiş aldatmaya yönelik kocaman bir yalan Çünkü Hiçbir avrupa ülkesinde ve Venedik kriterlerinde Adalet bakanı ve müsteşarı HSYK üyesi değildir.
Sebebide HSYK nun bağımsız ve tarafsız olmasının olmazsa olmaz koşuludur.
Onların benimsemediği hiçbir karar HSYK dan geçmez ki bunları hep beraber gördük . O zaman HSYK nın bağımsızlığı nerede kaldı ? bu durumda bu kurulun adı olsa olsa ''Hükümetin Savcılar Yüksek Kurulu'' olur ki çağdaş demokraside bu kabul edilemez.
Anayasa Mahkemesi nin ele geçirilmesi konusuna gelince çok daha vahim bir durum milletimiz ve vatandaşlarımız için,
Şöyleki ;
(Yasama-Yürütme-Yargı) güçler ayrılığı ilkesi ile bağımsızlıklarını korurlar tüm avrupada böyledir.
Yani Yasama mecliste yürütmenin hazırladığı veya muhalefetle birlikte hazırladığı bir yasa çıkarır bu çıkan yasada eğer ülkenin veya halkın aleyhine bir durum söz konusuysa gidilecek tek bir yer vardır Yargı yani Anayasa veya Danıştay veya Yargıtay çıkan yasanın tekniğine göre bu değişir.
Sevgili Şahbay,
Tüm sağlıklı demokrasilerde Yargı demokrasinin baş güvencelerinden biridir, eğer o kurumda hükümet gibi davranmaya ,düşünmeye zorlanırsa yani atadıkları hakimler borcunu ödemek durumuyla karşı karşıya kalırsa bu ülke ve milletin aleyhine çıkan bu yasadan kurtulma şansı yoktur.
Bir örnek, Güneydoğudaki Mayınlı araziler yasası, 50 yıllığına İsraillilere verilecekti her türlü kullanım hakkıda onlarda olmak koşuluyla Büyük Türkiye ye bu yakışmazdı Üstelik el altından Peşmergeyi eğiten, PKK ya destek veren bir İsraile muhtemeldirki o zaman araziler birer hakurk-Basyan-Zap durumuna düşeceği gibi 50 yıl petrol çıkarma hakkına da sahip olacaklardı ,İsralin dibimizde ne gibi oyunlar oynayacağı cabası , hani şu numaradan Wan minüt dediğimiz israil, gizli anlaşmalar yaptığımız israil ile..
Şimdi düşünebiliyormusun Mayınlı araziler yasasını bir tek hukuki güç durdurabilirdi oda Anayasa Mahkemesi durdurdu da kötümü oldu şimdi kardeşim.
eğer AYM de hükümetin istediği gibi şekillense idi kendi getirdikleri adamlarla kendi hazırladıkları yasanın bu adamlarla iptal edileceğine inanıyormusun kardeşim.
Dünyada hukukun hakim olduğu ülkelerde Yargı çıkarılan yasaların hukuka uygunluğunu denetlemekle yükümlüdür. Bunlar istiyorki çıkardığımız yasalar ne olursa olsun denetlenmesin istediğimiz gibi kabul edilsin . Sence Hiçbir şey denetlenmesin mi ? doğrumu bu anlayış.
Birde Zaman zaman İşçilerle,emeklilerle ilgili veya Galataport örneğinde olduğu gibi Sn. Abdüllatif Şener in bile bakan iken isyan etmesine sebep olan peşkeş çekilmesi gibi olumsuz yasalar çıkıyor peki kardeşim bu durumlarda işçiler emekliler,veya peşkeş çekilen kaynaklarla ilgili olumsuzluklar nasıl düzeltilecek ?
bağımsızlığı yok edilen ele geçirilen bir yargı kendisini oraya getiren yürütmenin
aksine bir karar verebilir mi ? Yarın bu sen,kardeşin, baban yani milletimizin büyük bölümünü ilgilendiren sıkıntılı yasalarla karşılaşabilirsin ve yapacağın birşey olmadığı gibi elele olan Yürütme yargıdan da bir umudun olamaz.
Bak emeklilerle ilgili bu yasada çok olumsuz maddeler var, okumuşsundur tahmin ediyorum madde madde sıraladım bu sizleri ve aileni akrabalarını etkilemeyecekmi ? bunun önüne nasıl geçilecek ancak AYM ile ama bu durumda bu umudunda ortadan kalkıyor. Biraz düşünmeni rica ediyorum. Tuz kokarsa hikayesine dönmek üzereyiz.
Sevgili ŞAHBAY,
Geçici 15.madde ile 12 Eylül cüler yargılanacak diyorsunya yanılıyorsun kardeşim külliyen yalan bunu yasayı hazırlayan AKP de biliyor çünkü zaman aşımına uğradı maksat 12 eylül istismarcılığı ile temiz vatandaşlarımızı kandırmaya yönelik Şöyleki ;
3-4 ay kadar önce CHP bir yasa teklifi verdi dediki 12 Eylül cülerin yargılanması için Zaman aşımını kaldıralım ve yargılayalım ne oldu biliyormusun bu yasa AKP liler tarafından reddedildi . Hani samimiyet senin vicdanına bırakıyorum.
Kaldıki Adalet bakanı Sadullah Ergin bile Zaman aşımınedeniyle yargılanamayacağını söylemek zorunda kaldı. Yani işlevi olmayan vatandaşı avlamaya yönelik bir madde.
Kaldıki , okadar uzaklara gitmeye gerek yok madem Millete karşı darbeye karşıyım diyorsun sana 27 nisan muhtırasını veren adam ortada geziniyor ne yapıyorsun mahkemeye mi veriyorsun ?, suçluyormusun ? hayır aksine Üstün hizmet madalyası veriyorsun Darbeye karşı ???? hani Samimiyet ŞAHBAY kardeşim.
Birde çağdaş demokraside ve Venedik Kriterlerinde Referandum maddeleri farklı farklı maddeler olduğunda ayrı ayrı oylanır çünkü vatandaş beğendiğine evet der beğenmediği maddelere Hayır der. ama bize özgü Sn. Erdoğan ne dedi hepsini bir hap haline getireceğiz ve bu hap yutulacak.
Hayır kardeşim ben bu Hapı yutmayacak bilinçteyim ancak milletimin geleceği içinde endişeliyim, inşallah milletim kendi kendine pranga vurmaz.
HAYIR da HAYIR vardır.
Sevgi ve Saygılarımla,