Cevap: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?
Bu Anayasa değişikliğine evet veya hayır diyebilmek için yasanın içeriğini hukuki açıdan çok iyi incelemek gerek. Bu yasa ne getiriyor ne götürüyor ona çok iyi bakmak gerek. Tabii hukukcu gözüyle biz hukukcu değiliz . Bu arada hukukcularında kafaları çok karışık. Biri evet diyor diğeri hayır diyor bu zıt anlamlı bir sözcük .kimin ne dediği belli değil. Çünkü size göre iyi olan bana iyi olmayabilir. Şunu belirtmek isterim bu yasanın içinde evet diyebileceğim de olabilir hayır diyebileceğim de olabilir. Onun için vatandaşında kafası karışık neye evet neye hayır diyebileceğini bilmiyor. Bizim toplumumuz da bir gelenek var birinin evet dediğine diğeri hayır der itiraz eder. Şimdiye kadar Anayasa bir kaç defa değiştirildi buda değiştirilecek çünkü temel öyle başladı .
Ben evet oylarının fazla çıkacağını tahmın ediyorum az bir farkla olabilir. Çünkü iktidarın elinde bir çok imkanlar var bunları kullanıyor. Siyasi iktidar bütün kapıları halkın hizmetine açtı.Bundan nemalananlar çoğaldı halk cebine girene bakar menfaatına gelene bakar. Herkes Ekonomist veya siyaset bilimcisi değil. Bu konunun özüne de vakıf değil oyunu kullanırken vicdanı ile başbaşa kalıp evet veya hayır kısmında olan birine mührü basacak. Kadere kısmet bu mühür ya aleyhinde olacak yada lehinde olacak .
Bu hükümetin çok başarılı işleri olmuştur bunları göz ardı etmemek gerek haklının hakkını vermek gerek.Bu iktidar tarafından yapılanlar elle tutulur gözle görülür ortadadır bunlar unutulmaz. Yanlız siyasiler vatandaştan oy isterken talihsiz konuşmaları halkı incitiçi söylemleri rahatsızlık yaratıyor. Şu an seçenlerle seçilenler karşı karşıya geldi. dört siyasi parti kıran kırana yurt sathında mücadele veriyor.Gelecek genel seçim de böyle olacak şunu biliyoruz ki konunun içeriğini bilen yok . Rastgele diyerek bir bölüme mührü basacağız.
Daha çok demokrasi derken daha çok özgürlük derken hür irade öne çıkacak derken siyasilerin çeşitli yerlerde talihsiz konuşmaları halk tarafından tasvip edilmiyor. Halkın sesini dinleyen siyasiler yapıcı bir uslüple kırıcı olmadan cevap verebilirler. Çünkü milletin sesini dinleyeceksen milletten oy isteyeceksen halkın sesine kulak verilecektir. Bunun sanatcısı,sanatsızı ,köylüsü,kentlısı olmamalıdır. Halk görüş bildiriyor beğeniriz, beğenmeyiz o ayrı bir konu.Yinede
Bu anayasanın gececeği kanaatindeyim Ak parti kuvvetli . Kılıçtaroğlu CHP nin oylarını yükseltecek gibi görünmektedir. Zamanın ne getirecegi ne götüreceği hiç bilinmez bizler siyasetci değiliz. Fakat 71 yaşın verdiği bilgiye dayanarak söylüyorum gelen gideni aratır derler . Belki bir gün gelirki bu iktidar aranır olur. Yeni değişecek Anayasanın memleket ve millete hayırlı ve uğurlu olması dileğimle sevgilerimle
Ağaoğulları
2/09/ 2010.
|