Cevap: Hadise'den Cumhurbaşkanına şaka gibi cevap!
Bu konu Hadisenin gafından cıkıp yorum yazan arkadaşlara sataşmaya döndüştü hasbel kader herkes düşüncesini acıkladı burda en büyük suclu gelmiş gecmiş türkiye cumhuriyeti hükümetleridir insanları gurbete göndermek işin kolay yanı bu insanların din,dil,kültürel hizmetlerini neden düşünmemişler neden bunca senedir gurbetteki insanımız bu kadar ihmal edilmiştir cılız bir iki eğitimciyle bu işler yürümeyeceğini cumhurbaşkanıda,başbakanda gayet iyi biliyordur asıl utanması gerekenler bence devleti yönetenlerdir sadece başımızdan gitsinler mantığıyla hareket ederlerse yarın ayağınınıza işte böyle dolanır hadiseye kızma hakkımız yoktur bu gün sorsanız türkmüsün belcikalımısın deseler annem babam türk ama ben belcikalıyım der nerede yaşamayı istersin deseler tabiki yine belcikayı tercih edecektir şimdi böyle bir insandan ne beklersinki kimse benim bu olaydan dolayı hadiseyi desteklediğimi düşünmesin tam tersine kızgınım ama yine diyorum gurbetteki insanlarımızı yok sayarak onları ihmal eden asıl utanması gerekenler gelmiş gecmiş hükümetlerdir sözlerimi atatürkün bir deyişile noktalamak istiyorum
Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kasdetmiyoruz Kastettiğimiz ilim hakikatı bilmektir Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkabilir
22/3/1923 m.kemal atatürk