Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Evet haklısınız. Eğitim de bir yere kadardır. Eğitilmemiş bir düşünce bile bu yaptıklarının insanlara ne kadar zararlı olduğu sonucunu çıkarır.
Peki şöyle mi yapalım? Eğitelim, eğitelim, eğitelim.. Yine de akıllanmazlarsa son çözüm olarak onlara eziyet mi edelim veya dışlayalım mı? (Seni bu yaşa kadar eğittik ama adam edemedik, hiç bir şeyden anlamıyorsun pılını pırtını al git..) diyip sokaklarda yaşaması için davetiye mi çıkaralım?
Yoksa şöyle mi yapalım; Eğitelim, eğitelim, yine ğitelim, eğitmeye çabalıyalım, elimizden geleni yapalım, pes etmeyelim, eğittik, eğittik ama yine olmadı bir daha eğitelim, yine olmadı mı o zaman o insanları o şekilde bağrımıza basalım, onları o şekilde kabul edelim...
Bence son yazdığım şekilde yapalım. Her insan aynı değildir. Her insan eğitimli değildir. Her insan sizin istediğiniz gibi olmaya bilir. Her insanı değiştiremezsiniz. Ne yapmak lazım, o insanı o şekilde kabul etmek lazım. Ama o insanı değiştiremiyoruz diye ortalığa bırakmamamız lazım. Toplumdan koparmamamız lazım. Eğer bir defa bile olsa kaybedersek geri kazanması zor olur. Hemde çok zor..
|
Duman kardeşim sen bitkiler duyu sever diyerek her bitkiye aynı orandan su veremezsin. mesela bir çöl bitkisine su veremediğin gibi bir gülü de çölde büyütemezsin. Bazı insanlar şefkatle yola gelir bazıları tekdirle..Peki ben ilk yazımda şunu sormuştum : Neden eğitimini tamamlamayan her çocuk bu yola sapmıyor? Bunun cevabını verir misiniz?
Şefkat eğitimin birinci şartıdır. Ama burda ihlal edilen bir 'kul hakkı ' var. Bağrımıza basalım ama adalet nerde kalacak.?İlla ki ceza değil ıslah yöntemi de kullanılanabilir.Bunlar hukukçuların bileceği iş. Dünyanın en ileri eğitim sistemlerinin işlediği ülkelerde bile suç oranı yüksek. Bu eşkiyaları önce bir cezalandır bakalım gör bakalım arkadan aynı suçu kaç kişi işleyecek.Bu gibilerin eğitimi de böyle olur.