Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Baltalı tinerci çetesi gece dehşet saçıyor
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.11.2010, 08:23   #24
_DuMaN_58
Navigator
 
_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Yaş: 34
Mesajlar: 9.619
Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Baltalı tinerci çetesi gece dehşet saçıyor

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Neden eğitimini tamamlamayan her çocuk bu yola sapmıyor? Bunun cevabını verir misiniz?
Ablacım sen bitkilerden örnek verdin bende hayvan aleminden bir örnek vereyim Su kaplumbağaları(anne kaplumbağa) deniz kıyısında toprağın altına yumurta bıraktıktan sonra bir daha oraya asla uğramaz. Doğacak olan küçük kaplumbağalar yumurtdan çıktıktan sonra Allah'ın hikmetidir, direk denize doğru gidiyorlar... Bu hayvanlar doğduktan hemen sonra denize gitmeleri doğrultusunda annelerinden eğitim aldı mı? Almadı. Nasıl oldu peki, Onlarda bulunan bir içgüdü doğduktan sonra denize gitmeleri gerektiğini söylüyor.

Yani, diyelim bir çocuk anne babasız doğdu ve yaşadı. Ne yapacak, ona verilen içgüdü ile para kazanması gerektiğini, karnını doyurması gerektiğini vs. anlayacak. Bir mesajında şöyle bir cümleniz olmuştu " Eğitim alamayan gençlerin hepsi eşkiyalık yapsın o zaman. Sokakta mendil satan boyacılık yapan çocuklar eğitim mi aldı da ekmek parasının derdine düştü." demiştiniz.

Şimdi gelelim tinerci çocukla, mendil satan çocuk arasındaki farka. İkiside eğitim almadı, ikiside kimsesiz büyüdü. Ama mendil satan çocuk hayatın zor olduğunu idrak etti, HELALİNDEN para kazanması gerektiğini anladı artık.
Tinerci çocukta aynı şartlarda büyüdü fakat onun kafasında bir çelişki vardı ve o çocuk arkadaşlarını doğru seçemedi. Para kazanmanın kolay yollarını aradı. Bu arayıştı kimse elinden tutmadı ve kötü yollara düştü. Hani demiştimya her insan bir değildir diye. Mendilci çocuk da aynı yerden geldi ama kötü yollara sürüklense bile onları elinin tersiyle geri çevirecek dirence, kabiliyete sahipti. Diğer çocuğun ise direnci azdı ve onu kötü yola götüreceklerle beraber oldu.

Birde bağrımıza basalım dedim ya ben. Tinercinin biri adamın birini öldürdü. Hapse atmayın bağrımıza basalım biz onu demiyorum ben. Suç işleyenler varsa aralarında hapis cezalarını çeksinler(biz kırmayalım kemiklerini) ve aynı zamanda tedavileride yapılsın. Cezası bitince tekrar o ortama salmayalım. Bağrımıza basalım diyorum.
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
_DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor...