Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt?
Hani Tekel'in yeri kütüphane olacaktı? Koskoca Vali yalan mı söyledi şimdi?
Garibim Sivas! Kim kime dum duma! Kim baş kim kıç belli değil, her kafadan bir ses çıkıyor!
|
Geçen hafta bu haberin altına ''kim baş kim kıç belli değil!'' demiştim, şimdi haklı çıktım. Niye mi? Aşağıdaki haber cevabımdır:
Saray gibi kütüphane olacak
13.Aralık.2010
Tekel'in eski idaresi binası ve depolarının yerine Saray gibi Kütüphane yapılacak.
Geçtiğimiz yıl içerisinde uzun süren tartışmaların ardından Kütüphane yapılması konusunda mutabık kalınan ve Kültür Bakanlığı emrine tahsis edilen Tekel binasının yerine Kütüphane yapmak için bir yıldır Bakanlıkta hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bakanlık ve Sivas Valiliğinin onayı ile Kütüphanenin inşaat projesi Çekül Vakfının aktif Başkan yardımcısı Prof Metin Keskin’e verilmişti. Keskin avam bir proje çalışarak geçtiğimiz Eylül ayında Valilik ve Bakanlığın görüşüne sunmuştu. Proje üzerinde fikirler ortaya çıktıktan sonra Binanın Selçuklu ve Osmanlı mimarisini içeren bir yapı olmasını istemişlerdi. Talepleri göz önünde bulunduran Prof Metin Keskin bir süredir yaptığı çalışmalar sonrasında alana yapılacak Kütüphane binasının üç cephesinin çalışmasını bitirdi. İstasyon caddesine bakan ön cephenin çizimleri ise son aşamada. Keskin 2010 Yılının sonuna kadar Projeyi tamamlamış olacak.
Keskin projenin çizim çalışmalarını sürdürürken Valilikte boş durmadı. Statik hesaplarının yapımına başlandı. Ve O iş için istenen ödenek Sivas hesabına bakanlık tarafından aktarıldı. Yıl sonuna kadar statik hesapları da tamamlanarak 2011 Yılının başında inşaat ruhsatı için Belediyeye başvurulacak. 2011 Yılı bahar ayı ile birlikte ise inşaat başlayacak. Bakanlık Kütüphane binasını ödenek yolu ile değil Sponsorlar eli ile yapmayı tercih edecek. Bu yöntemle yapılacağı içinde inşaat’ın bitim süresi çok kısa sürecek. 6 Bin metre kare kapalı alana sahip olacak Kütüphane binası gerek mimari sitili gerekse görselliği ile Cumhuriyet döneminde Sivas’a yapılan yapıların en göz dolduranı olacak. Kültür Bakanlığı yetkilileri, Sivas Valiliği il kültür müdürlüğü ve Projenin mimarı çekül vakfı Saray gibi bir kütüphane olacağı yönünde hem fikir.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]