TRT sabah yayına giren “Sabah Aktüel” programı ve öğleden sonra “Türkiye” Ajansı” Programı, bugün ilimizi canlı olarak ekranlara taşıdı.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, canlı yayınlara katılarak, Sivas ile ilgili bilgiler verdi.
TRT1’de her sabah sunulan Sabah Aktüel programının bugün ki canlı yayın konukları Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Rahmetli Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun abisi Yusuf Yazıcıoğlu oldu.
Süreyya Sert’in sunduğu programda Başkan Ürgüp Sivas ile ilgili merak edilen konularda açıklamalar yaptı. Program sunucusu Sert, Başkan Ürgüp’ten belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
Mezarlıklar hakkında bilgi veren Başkan Ürgüp, Halifelik ve Yukarı Tekke mezarlıklarının eski görüntülerinin değiştirilip, yenilendiğini dile getirdi. Ürgüp, “Yeni mezarlık alanlarını düz bir alan haline getirdik. Mezar başlarına birer kitabe diktik ve mezarlıkları yeşillendirip, üzerlerine birer gül ağacı ve etraflarını ladin çamı ile çeviriyoruz” dedi.
Eski mezar alanlarını aynı şekilde yaptıklarını dile getiren Ürgüp, üzerlerinde bulunan gelişi güzel demirleri kaldırıp, mezarları düzlediklerini bu sayede yeşil alanlar oluşturduklarını ifade etti.
Program sunucusu Süreyya Sert, bu projenin görülmeye değer örnek bir proje olduğunu dile getirip Başkan Ürgüp’e teşekkür etti.
Nüfus artışından, köpeğin barınacağına, altyapı çalışmalarından, sosyal ve kültürel etkinliklere, spordan tarihi eserlere varıncaya kadar birçok konuda açıklamalar yapan Başkan Ürgüp, köpek barınağında 1000’e yakın köpeğin olduğunu, bunların sokaklarda gelişi güzel gezen köpekler olduğunu dolayısıyla da insanların sabah erken saatlerde dışarıya çıktıklarında korktuklarını dile getirdi.
Ürgüp, Orta Anadolu’nun en büyük köpek barınağını yaparak, insanların sokaklarda daha rahat ve güven içerisinde gezmelerini sağladıklarını söyledi.
Kale Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ürgüp, Sivas ve Türkiye açısından çok önemli bir proje olacağını dile getirdi. Ürgüp, “Kalenin Bizans devrinden kaldığını, surları varmış zamanla yok edilmiş, kalede şehrin muhtelif alanlarında tüneller varmış bunlar zamanla kapanmış, kalenin etrafı tamamen eski yapılarla çevrilmiş durumdadır” dedi.
Kalenin kamulaştırma faaliyetlerinin başlatıldığını belirten Başkan Ürgüp, “Sayın Başbakanımız Sivas’a geldiğinde konuyu arz ettim, kendilerine bu proje hakkında bazı taleplerde bulunduk” diye konuştu.
Başkan Ürgüp, “İnşallah kale etrafındaki kamulaştırmayı tamamen yeşil alanı ortaya çıkarıp, Ulu Cami, Kale ve Gök Medrese ekseninde burası gibi çok güzel bir meydan ortaya çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.
Balıklı Çermik hakkında bilgi veren Başkan Ürgüp, Türkiye’de ise balıklı kaplıca olarak bilindiğini buradaki balıkların doktor balıklar olduğunu, sedef hastalığının 21 gün içerisinde kesin tedavi edildiğini, buradaki balıkların 37 derece suda yaşadığını, balıkların muhtelif ebatlarda ve çeşitli görevleri olduğunu söyledi.
Program sunucusu Süreyya Sert, Rahmetli Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun abisi Yusuf Yazıcıoğlu’na helikopter kazası hakkında son gelişmeleri sordu.
Yusuf Yazıcıoğlu ise “Cumhurbaşkanımız bu konuda bir araştırma komisyonu kurdu. Bu araştırma komisyonunun sonuçları açıklandı. Bir kısmı elimize ulaştı, bir kısmı verilmedi. Bu konu da bir kurumu, bir kuruluşu suçlamıyoruz. Fakat ihmalkârlık ortaya çıktı. Kaza ya da suikast olarak net bir bilgi yok ama şüpheler var” dedi.
Başkan Ürgüp ayrıca ilimizi temsil eden 4 Eylül Belediyespor ve Sivasspor’a da başarılar diledi.
Programda, Sivas Türk Halk Müziği Koro Müdürü Sait Döşkaya, Sivassporu’un yeni transferi Eneramo, Belediye Halk Oyunları topluluğu ve Sivas Kangal köpekleri yer aldı.
Öğleden sonra da Kale’den canlı yayın yapan TRT “Türkiye Ajansı Programıyla” Sivas’ı bir kez daha TRT ekranlarına taşıdı. Programa Sivas Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp katıldı.
Kolat ve Ürgüp özellikle, TOBB tarafından Sivas’a yapılması planlanan üniversite hakkında bilgiler verdi. Başkan Ürgüp de önümüzdeki günlerde başlanacak kale projesi hakkında açıklama yaptı.
Kaynak: Sivas Belediyesi