Alıntı:
Kamera Nickli Üyeden Al?nt?
Sayın Gıbrıslı,,ben Gıbrsıcık'ta 2008'de 3 ay,2009'da 2 ay kaldım yeterli mi?  gerçekten sevmiyorlar askeri kantinden alışveriş yapmıyacak kadar,onlara göre Türk'ler hırsız,sapık her şey var ama gendileri çok dürüstler.yani halkın içindeydim. 
|
Valla ben 7 yıl kaldım, en buhranlı Annan planı döneminde oradaydım çok sayıda kıbrıslı tanıdığım vardı, orada çalıştımda okudumda ama sizin söyledinklerinizi kabullenecek kadar bir genelleme yapacak kadar Türkiye düşmanlığı görmedim... Vardı muhakkak ki karşıtlar, bir noktada halklı oldukları yönlerde vardı ama dediğiniz grup %5 bile etmez... Ve bunların neredeyse tamamı şehirde yaşadığı için siz onlara denk gelmişsiniz köylerinde ise 1 tane Türkiye karşıtı bulamazsınız... yani aslında bir sayfa açsakta bunu tartışsak kıbrıs konusunu, vermeli mi? Anlaşma nasıl olmalı felan gibi oranın durumu nedir? bunları konuşmak gerek akıllarda hep "Kıbrıslılar Türkiye'ye karşı" önyargısı var ve o önyargı ile oraya gidince insanlar ister istemez etkileniyorlar ama şunu söyleyeyim Kıbrıslıların %90'ı Türkiye'yi seviyor ve kopmak istemiyor...