Van Kent merkezinde yoğun güvenlik önlemi alan ve olaylara karışan göstericilere müdahale eden polis ekipleri, bazı göstericilerin Beşyol mevkisindeki Hz. Ömer Camisi’nde saklandığı bilgisine ulaştı.
Bunun üzerine cami çevresinde güvenlik önlemi alan polis, camiden çıkan vatandaşların kıyafetlerini ve ellerini kontrol ederek, şüpheli gördüğü kişilere öğle namazının kaç rekat olduğunu sordu. Soruya yanlış cevap veren, gerek kıyafetlerinden gerekse ellerindeki izlerden olaylara karıştığı belirlenen 10 kişiyi güvenlik güçleri gözaltına aldı.
Bu habere yapılan bazı yorumlar:
-işte bu olayları yapanların müslümanlıkla yakından uzaktan bi alakalarının olmadığının göstergesidir bunlar kürt değil hepsi ermeni
kökenli
-Dün gece duydum fıkra gibi ya adam 4 rekat yerine 10 rekat deseydi
-(yukardakine cevap) Temelle dursun askere gitmiş. komutan temele islamın şartını sormuş. teme de 40 demiş, yemiş tokadı. Çıkınca dursun temele ne olduğunu sormuş. Temelde komutan islamın şartını sordu bende 40 dedim bastı bana tokadı demiş. Dursunda oğlum salakmısın git komutan özür dile komutanım ben bir hata yaptım islamın şartı 5 tir söyle demiş ona. Temelde dursuna dönmüş; -oğlum adam 40'ı kabul etmiyo 5'i kabul eder mi? O hesap yani.
-çok hoş ya.. bizim emniyet teşkilatına hayranım valla