Cevap: İşte Madımak'ta PKK izinin işaretleri
Toplumumuzda en değerli üç şey namus, milli ve dini duygulardır. Bu üç şey için yapılan yanlışların sonu felaketle bitiyor. Haklılık tarafı ayrı bir konu tartışılabilir. Ancak birde yalan, yalnış haberlerle sonu facia ile biten pek çok olaylar yaşanıyor.
Bir şeyin aslını, astarını bilmeden olayı yargıya bırakmadan ne yazıkki "Linç kültürümüz" olduğundan hemen saldırıya geçilmektedir.
Bir örnek verecek olursak; Bir gün birileri kalabalık bir yerde "felan yerde şunlar, şunlar din düşmanı dinimiz hakaret ediyolar" diye çığlık atsa,bağırsa İşin aslını bilmeden,öğrenmeden bu çağda eminimki, kazmayı, küreği eline ne geçerse koşup saldıracaktır. Provakatörlerde bu işi azmettirenelrde bu işin çok iyi bilincinde olduğundan bu yöntemi uygularlar.
Bu tip olayları önlemenin yolu, toplumu bilinçli hale getirmek kültür seviyesini yükseltmekten geçer. Bilinçli aydın insan, bu tip tahriklere alet olmaz, bir canlıyı yakmaya kalkmaz en azından önlemeye çalışır.Breylerin, toplumların birbirlerine karşı başta saygı ve sevgi olmak üzere hoşgörülü olmasından geçer.
__________________
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin"
|