Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Bir 2 Temmuz daha Geçti
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 03.07.2011, 10:42   #7
Reform
Usta Yiğido

Reform - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Reform Şuan Reform isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.12.2012 19:33

Tecrübe Puanı: 643 Reform FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Bir 2 Temmuz daha Geçti

Alıntı:
aktassa Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sanırım o zman da yapılabilecek provakasyon garantisini kimse veremezdi?
Hatta aynı 93'te olduğu gibi 2-3 PKK'lı yine ortalığı karıştırıp çıkacak olayları TÜM SİVASLILARA mal etmeye çalışılabilir...

Kadıköy Rıhtım'da geçtiğimiz hafta " Madımağı Unutmadık, Unutturmayacağız!" sloganı ile birkaç genç stand açıp imza topluyorlar.
Neymiş efendim, Madımak Oteli Sivas Utanç Müzesi olsun muş..

Arkadaşlara sordum. Nerelisiniz diye.
İzmir, Malatya... Sivas Yok.
Olay anında orada bulunan tanıdık, eş dost? Yok. Akrabası yanan manasında değil. Olayları objektif dinleme manasında. Peki dedim. HİÇ SİVASA GELDİNİZ Mİ? Tabi hayır.. Hala benden imza isteyebilecek misiniz dedim..
Belki de o arkadaşlar ne için imza topladıklarını bile bilmiyorlar. Olsun. Madımak müze olsun. Hatta kabe ilan edilsin. Bu ne doğuracak? Sünnilerin Alevi kardeşlerimize düşmanlığını. Bunu iyi düşünmek gerek. Bugüne kadar ne zaman kavga olmuş Sivasta Alevi Sünni arasında. Bazıları için bu istikrar acaba rantları mı kapatmış?
Hala bizim düğünümüze Alevi komşularımız gelmeden düğüne, yemeğe başlanmıyorsa bu çok da sorun edilecek bir ayrıntı değildir reelde. Bizden olmayanların dışarıdan müdahalesi ile nereye kadar sorunun çözüleceğini umuyorsunuz..

Neyse. Fazla uzatmayalım. Ben herkesi seviyorum. Yaradılanı sev yaratandan ötürü denmiştir. Gerisi de benim için teferruattır. İnşallah sizler için de öyle olur..
Öncelikle şunu belirteyim, ben alevi kökenli biri değilim, olaya ben alevi, sunni gözüyle bakmıyorum. Önce insan olarak bakıyorum. Hepimiz aynı güneşten faydalanıyoruz,aynı yıldızları görüyor aynı oksijeni soluyor, aynı gezegen üzerinde yaşıyoruz. Almanında, İngilizinde, Fransızında, Sunnininde, Alevininde iki gözü, iki kulağı, iki eli, iki ayağı var. İnsanları bölmüşler işte sen şusun ben buyum diğer bilmem neci diye,diye insanları istedikleri gibi yönlendirmişler.
Ortada yaşanan bir vahşet var, bunu ayrım yapamdan bütün insanlık kınamalı. Sivas'ta şunu görmeyi çok isterdik, Orada vatandaşının ölümünü engelleyemeyen devletin bir özür borcu olarak, Devletin en üst makamlarınıda Başbakan, hatta Cumhurbaşakanın da, orada görmeyi isterdik.Sadece yakılarak öldürenlerin dışardan gelen yakınlarınca değil, Alevisi, Sunnisi, Lazı, Çerkezi Sivasın yerlisi ayrım yapmadan el ele kol kola, bu insanlık dışı yaşanan olayı büyük bir katılımla kınamalıydı. İşte istenilen görülmek istenilen tablo buydu. Ki ne ekersen onu biçersin, hala yasaklamak, hala olayı basitleştirmek, önemsizmiş gibi göstermek kimseye fayda sağlamaz, aksine büyümesini sağlar. Elbette heryerde provakatörler vardır, olacaktırda, bunları iyi ayırt edip, birbirimizi çok iyi anlamalıyız. İnsan bilinci, kültürü geliştikçe umut ediyorumki bu tip buna benzer olaylar bir daha yaşanmaz. ilkemiz "Önce İnsan" olmalı hep.

Bende doğayı, yaşamı, insanlığı, insanları seviyorum.
Reform isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Reform'e Teşekkür Ediyor...