Cevap: 33.000 Kişilik Stadyum ve spor kompleksi hayırlı olsun.
Arkadaşlar yakında stadın ihale ilanı verilecek bizler neler konuşuyoruz..Malatya stadı içinde benzer sözler değişik sitelerde ,platformlarda söylendi ama toki 25000 kişilik stat ihalesini siteye koymuş bile..11 Ocakta adamlar ihale yapacaklar..Bizim stat projesini Kayseri,konya ve en son Malatya stadının projesini çizen Bahadır KUL yapıyor..Bahadır KUL bundan 1ay önce Sivas'a geldi,G.Spor il müd.,Belediye Baş. ve Valiliği de ziyaret edip Projenin son durumu hakkında da bilgi vermiş..Belediye başkanı da bu bilgiyi srt de canlı yayında vermişti ben de duydum..Aslında bizim ihale işi Malatya dan önce yapılacakmış ama 33000 kişilik stat alanının yetersizliği nedeniyle ve Otopark için de daha fazla yer ayrılması istendiğinden dolayı G.spor il. müd. den ve İl Özel idaresinden daha fazla yer talep edilmiş...Bundan 15 gün önce de İl Gen. Mec. de bu konu gündeme gelmiş ve İl Özel İdaresi de şu anda Fuar alanında yer alan 8 tane Basketbol,voleybol ve tenis açık alanlarının yer aldığı alanları da otopark için stat projesine katmış..Artık 33000 kişilik stat yapılması için hiç bir engel kalmamış durumda..Yakında son aşamaya gelinen stat,4000 kişilik çok amaçlı kapalı salon;(basketbol için kapasite 5500e,buz hokeyi ve hendbol maçları için 4000 oluyormuş) ,1000 kişilik 2. bir kapalı salon,gençlik merkezi,2 tane sentetik çim saha,4 tane salon(Karate,boks,halter,judo-karete salonları),güreş eğitim merkezi,1500 kişilik olimpik yüzme havuzu,Atletizm Stadı,genç. spor il müd. hizmet binası ve lojmanları için ihaleye çıkılacağı söyleniyor..İhale tarihi de Ocak ayının içinde yapılması için uğraşılıyormuş...İnşallah söylenen sözler yerine getirilerek ihale en geç Ocak ayında yapılır temel ise Nisan veya Mayıs aylarında atılır...Ben bu stadın yakın zamnda ihalesinin yapılarak temelinin atılacağına inanmak istiyorum..Bekleyip göreceğiz....Bizimle aynı şartlarda toki ile pazarlık yapan Malatya Stadının nın ihale ilanının açıklanması beni çok umutlandırdı...
|