Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - 2011 Sivas İçin Olumlu Geçti
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 29.12.2011, 23:39   #5
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 828 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: 2011 Sivas İçin Olumlu Geçti

La Fonatine'den masallar. Sivas için gerçekten yetersiz, etkisiz, projesiz, hedefsiz bir vali. Anlattıkları hep hikaye, hikaye olmayıp gerçek olan kısımlar ise şehirdeki başka kurum veya kişilerin öncülüğünde hayat bulan icraatler ve birçoğu da tabii ki yetersiz. Ayrıca sorarlar adama, peki siz bu şehir için hangi projeyi ürettiniz, hangi yarım kalan işi bitirdiniz sayın Valim?

Öyle 400 yıl evvel yapılmış Kale camiinin açılışını(!) yapmakla olmuyor Sivas'a hizmet. Nerede yıllardır restorasyonu bitirilemeyen Gök Medrese? Nerede hadi cevap ver! 2006 yılında mı başlamıştı restorasyonu? Yok pardon yanılıyorum, 2006'da başlayan bilmem kaçyüzüncü restorasyondu değil mi? Zaten Gök Medrese her daim restorasyonda! Öyle ya çocukluğumdan beri etrafı çevrili. İnsan girişine kapalı! Turist mi ne turisti ya hu? İnsana yasaksa turiste de yasak, turistler insan değil mi?

Ha bir de Karşıyaka köprüsü ve Eğri köprü vardı di mi, restorasyon bekleyen ve turizme kazandırılacak olan. Ulan nelerden bahsediyorum, dur önce şu Şifahiye ve Çifte Minareli medreselerin, ha bir de Buruciye'nin restorasyonunu bitirsinler de sonra bunlara sıra gelir. Yok canım acele etmeyin Kale projesine, kent meydanına, Kongre müzesine, yarı açık ceza evi restorasyonuna daha zaman var. Birisi Akdeğirmen mahallesindeki konaklar mı dedi? Durun bre önümüzdeki elli yılın iş planı şimdiden doldu, hele birkaç cami birkaç medreseyi bitirmeye uğraşalım, o zamana yıkılırsa bunlar hepten kurtuluruz, restorasyon da neymiş canım!

Yapılmayan stadyum, hastane, alışveriş merkezleri, beş yıldızlı oteller mi? Yarım kalan fuar alanı, kaçırılan yatırımlar, OSB'de yer bulamayan yatırımcılar mı? Bunlardan valimize ne ki? Ne densiz bir adamım, neyi kime soruyorum! Bir an Hasan Canpolat'ın Sivas valisi olduğunu sandım. Hay salak kafam, yaşlılık işte, arada bir geçmişe gidip, geçmişte yaşayıp, farklı kişilerden farklı beklentilere giriyorum. İhtiyarlık işte ne yaparsın?

Ha bu arada mutlu yıllar, tatlı rüyalar sayın Valim! Türkiye uçuyor, Sivas duran taşları geçiyor. Türkiye, Fransa'yla, İtalya'yla, İngiltere ve Güney Kore ile yarışıyor, Sivas hala Suriye, Ürdün, Tunus liginde zirveye oynuyor. Makam odanızdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama İstanbul'dan Sivas tam da anlattığım gibi gözüküyor.

Anlattığınız bu masallar ise Sivas sevdalısı herkesin canını acıtıyor. Masallarla değil gerçeklerle, vaatlerle değil hizmetlerle yıl sonu değerlendirmeleri yapmanız dileğim ile.

Öpüyorum ruhundan sevgili Sivasım! Hizmet etmeyip sana yöneticilik yapanlar varsa da uzaktan sevenlerin de var merak etme! Böyle teselli bul, zira seni uzaktan sevenler böyle teselli buluyor!