Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - İslamda Yılbaşı ile Noel Kutlamanın Hükmü Nedir ?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 01.01.2012, 14:50   #6
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54

Tecrübe Puanı: 1014 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: İslamda Yılbaşı ile Noel Kutlamanın Hükmü Nedir ?

Alıntı:
erolbal Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Değerli arkadaslar, her kendini bilen ve bilmeyen din konusunda ahkam kesiyor. Burada ve her yerde...... Nasıl olsa salladigin her bilgiyi yutacak Bilgisiz, ilgisiz, eğitimsizlik kimselerin din konusunda konuşmalarını kınıyorum. Ama ınsanlarımız maalesef doğru bilgiye değil canının istediği söze itibar ediyor.
Dayanağı var mı, delili var mı , Kur'an'a, hadise uyar mı önemli değil..... Çünkü muhataplar ayet hadis bilmiyor. Yeterki halkımızın kızdığı bir şey söyleyin yeter..... Dikkatinizi cekermi bilmem ama bu sözleri noel ve yılbaşı icin söylemiyorum. Her konuda en cahilinin bile kulaktan dolma bilgilerine itibar etmeyi çok seviyoruz. Kur'an'i Kerimi açıp Allah Allah bu adamın söylediklerine benzer bir şey yok diyecek kac kisi var. Maalesef biliyorumki Allah icin söylediğim birkaç sözü bile hakaret olarak algılayanlar olacaktır. Banyosundaki su kaçağı icin bile usta arayanlar konu Allah'ın dini olunca bülbül kesiliyor. Yetişmiş insana gerek görmeyen, vaaz, sohbet, dedikodu yaparken öğrendiği sözleri baskasına satanları kınıyorum. Yılbaşı ve noel konusu kultureldir. Özenti ve yapay kültür ise ici boş zavalliliktir. Kendi kültürümüzü yasamak ve yaşatmak yerine, hep baskasını eleştirmek hayat felsefemiz olmuş. Bilenlerden özür diliyorum, bilmediğini bilenlerden de.... Bilmediğini bilmeyenler icin ise söylenecek tek şey, yeter artık adam olmaya çalışın bari..... Herkes kendini ve kendi kültürünü bilsin ve yaşatsın.... Allah'a emanet kalınız.
Bu konuda katılıyorum size, İnsanların yeni bir yılı, sevgi, barış, kardeşlik içinde karşılamaları bile dönüp dolanıp yine din üzerinden yorumlanıyor.
Yok onlar bu şekilde yok biz şu şekildesimi var? İsteyen istediği şekilde kutlar yeni yılını. Yıllardır gidip onların ülkesinde çalışıyor, yaşıyor ekmeklerini yiyor icat ettikleri her tekonolojik şeyleri kullanıyor sonrada şöyle, böyle küçümseyici gözle bakıyor yorumluyoruz.
Dikkat ederseniz şimdiye kadar çıkan savaşlar ya din için yada ırk yüzünden çıkarılmıştır, bu savaşlar kime ne kazandırmıştır, acıdan, kandan, zulümdan, vahşetten başka?
Tüm dünya halkı kardeştir ilkesi olsun tüm insanlığın ilkesi, herkesin inancı kendine doğrudur, iyidir. Bari böyle bir günde insanları ayrımcı, kapmplaştırıcı söylemlerden uzak duralım.
Tüm insanlığın yeni yılı hayırlı ve kutlu olsun.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...