Cevap: Ahlaksız Gençlik
Bundan 10-15 yıl önce hangi ortaokullu-liseli kızı erkek arkadaşıyla sokakta el ele tutup gezdiğini, öpüşüp koklaştığını, sanki yıllardır berabermiş gibi birbirlerine "aşkım, birtanem" dediğini, mahalle aralarında sarmaş dolaş gördünüz. Bu olayı gören büyükler neden artık gençleri ikaz etmezler? Saki bunlar çok normalmiş gibi davranılmasının sebebi nedir?
Sanki mutlaka olması gerekirmiş gibi orta sondan itibaren kızlar, erkekler neden birbirleriyle "çıkmak" gayreti içerisine giriyorlar? Nasıl oluyor da bir kaç telefon mesajlaşmasından sonra birbirlerine "aşkım, seni seviyorum" diyebiliyorlar.
"Benimle çıkar mısın?" ".... evet, tamam" Bu nedir yav? Nasıl bir Türkiyedir bu. Erkekler cinsel açlığını doyururken Kızlar bunun farkına nasıl varmaz? Kızlar neden artık "Selma çıkıyor, Ayşe çıkıyor, benim neden bir sevgilim yok?" demeye başladı.
Neden artık Kızlar, Erkekler orta okuldan itibaren "telefon istiyorum" demeye başladı. Birbirleriyle mesajlaşırken neden haz duyarlar, neden bunu bir marifet olarak görürler? Gününün büyük çoğunluğunu kızlarla mesajlaşarak, internette çetleşerek geçiren bir erkek dersleri o kadar kötüyken, sınıfta kalacakken neden hala yaptığı yanlışı anlayamaz.
Otobüse, tramvaya bindikten sonra neden gençler "Yaşlılar gelir kalkmaz zorunda kalırız" diye kafalarını hiç çevirmeden inecekleri yere kadar camdan dışarıyı seyrederler? Ne oldu da bu hale düştük.
Gençlerden güzel kelimeler duymak isterken niye onlar "A:Q"u kendi kelime haznelerinden eksik etmezler. Ve bu kelimeyi duyan büyükler neden uyarmazlar??
KKTC Cumhurbaşkanının sesini tanımayan biri, nasıl olurda ünlü bir dizi yıldızı konuşsa anında kim olduğunu bilebilir? Onun kahramanıda o dizideki yıldızlar değil mi.
Daha 15 yaşında ki kızın aşkım dediği çocuğun evine gidip yaptıkları şeylere şahit oldum. Nerde namus, nerde utanç, nerde Allah korkusu? Ve bir kaç ay sonra ayrılırlar. Sonra tekrar başkalarını bulurlar. Ve yine ayrılırlar. Evlenme çağı geldiğinde bu kızla evlenecek olan erkek sizce nasıl bir durumda olur? Lise çağlarında 3-5 erkekle çıkıyorsun, bazılarıyla çok samimi oluyor öpüşüp-koklaşıyorsun, evlenme çağı geldiğinde evleneceğin erkekle yıllar boyu beraber oluyorsun. Seni isterlerken "helal sütü emmiş, hanım hanım bir kızdır.." derler. Gerçekten böyle mi?
Peki ya erkek, 3-5 kızla birlikte oldu evlenme çağı geldi, evlendi. Yıllar boyu beraber oldular eşi onun vazgeçilmezi oldu. Peki bu erkek hiç düşündü mü acaba benim eşim lise zamanlarında neler yaptı diye?
İşte bizim gençliğimiz bu kadar AHLAKSIZ bir gençlik. Üzülerek söylüyorum ama böyle. Ne namus kalmış ne utaç kalmış. Kim kime dum duma.
|