Alıntı:
COBANSARAYLI Nickli Üyeden Al?nt?
bu erkek bunu dusunecekse o bayanla evlenmeyecek bu biraz sacma evlendikten sonra gec kalinmis olur yani anlatiminiza gore esinin vazgecilmezi olan birine vay efendim sen lisede kiminle flort ettin diye dusunup sorarsan gunaydin demezlermi,evlilik kutsal muessesedir kimse kimseyi zorla everemez artik,suphen varsa evlenmeyeceksin o kadar.
|
Tabi evlendikten sonra sorarsan iş işten geçmiş olur, evlilikte yıkımlar başlar. Ama şöyle bir durum var. Evleneceğin zaman araştırırsın önce, nedir ne değildir diye. Sorar soruşturursun. Herkes "helal sütü emmiş.." der geçer. Ama kimse bilemez onun gençlikte ne yaptığını. Kimse bilmediği için herkes yeşil ışık yaktığı için evlenirsin. Demek istediğim şu her evlenilecek kişiye, kimle çıktın kimle ne yaptın diye sorulmaz. Biraz şans işidir. Belki çok temiz biri çıkar (erkek içinde geçerli bu kız içinde) belki çok kirli biri çıkar. Bilemezsin. Burda bahsetmek istediğim konu şu, bütün bu olanların baştan yanlış olduğu, genç yaşta yapılan ilişkilerin yanlış olduğu, ilerde her zaman karşısına çıkacak olduğu. Gençlikte kimin ne yaptığını bilemezsin ama ben diyorum ki başta bütün bu olanlar olmazsa bizde geriye dönük düşünmeyiz. "Acaba eskiden neler yaptı" diye düşünmeyiz. Ama şu zamanda gençlikte ilişki kurmayan çok ama çok az. İster istemez insan düşünüyor acaba gençliğinde ne yaptı diye.
Ha şunu diyebilirsiniz, "kardeşim o zaman senin dediğine göre çoğu insanın evlenmemesi lazım, çünkü herkes gençliğinde bu hatayı yapıyor, evlilik diye birşey kalmaz o zaman" diyebilirsiniz. Haklısınız. Herkes benim düşündüğüm gibi düşünse evlilikler olmaz hiç. Ben bundan yana değilim. Ben evlilikler olmasın demiyorum. Eğer ilk başta, taa ilk başta ilk mesajımda belirttiğim gençlikte yapılan hatalar, ilişki kurmalar vs olmazsa o zaman herkes gönül rahatlığıyla yaşayabilir.
Boşanmaların sebebi çoğu yerde ekonomik sıkıntı olarak gösterilir. Ben inanmıyorum Türkiyede böyle birşey olduğundan. Boşanmaların önüne geçmek için temiz bir başlangıca ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Temiz bir yaşam temiz bir evlilik demektir bence.
Saygılar.