Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....
Başbakan bu sözleriyle dini kullandığını bir kez daha ispatlamıştır. Nabza göre şerbet vermeyi herzaman iyi bilmiştir. Ayrıca trübünlere oynamayı da hiç ihmal etmemiştir. Ama tutturabildiğine. Hatırlayalım başbakan önemli olan boy değil soy soyyyyyyyyy diye bir söz söylemişti. Aslında boy konusunda Arınç Kılıçtaroğlu'nu kısa boylu diye küçümsedi sanki ilk kendileri başlatmamış gibi saçma sapan savunmalar yapıldı. Amaçları insanları aşağılamak ve alevi kimliğinden dolayı Kılıçtaroğlu'nu küçük düşürmeye çalışmak. Seçimden zaferle çıkınca da helallik istemiştir. İnsanları aşağılamak dindar bir insana yakışmaz. O yüzden kendisini dindar gibi göstermesin kimse.
Şimdi de yok ateist gençlik mi yetiştirelim gibi sözler hiç yakışmıyor. Bu sözlerle biz bu ülkeye dini imanı getirdik demeye getiriyor. Ama kimse dini veya dindarlığı onlardan öğrenmedi ilk başta aileden alınır ve daha sonra insanın kendisinde biter. Kimse kimseyi zorla inandıramaz. Din Allahla kul arasındadır ve dillendirilmesi çok yanlıştır. Ben bu hükümet döneminde dinin bu kadar dillendirilip, kullanıldığını gördüm. Atatürk'ü bile dinsiz gösterip halkı Atatürk düşmanı yapmaya çalışan bir hükümetten fazla birşey beklemiyorum. Halkımız uyumaya devam etsin. İyi uykular.
|