Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Müdürün Ahlak İçin Gen Testi Önerisi
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 23.02.2012, 04:04   #10
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 858 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart Cevap: Müdürün Ahlak İçin Gen Testi Önerisi

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aklından zoru olurmu ya büyüyünce dindar olmazsa
yılanın başını küçükken ezeceksin
Saygıdeğer Necmeddin bey

Siz bu müdürün düşüncesine katılıyorsunuz o halde öylemi,inanamıyorum.Şaka gibi sanki..

O halde dindar olmayan herkes öldürülmeli mi,sizce bu normal mi yani.
Ama Allahın verdiği canı sadece Allah alır, onun dışında can almak canilik ve günah değilmi, dindarlık bumu. Bu düpedüz katillik,insanlık dışı bir düşünce.
Bu müdüre değil çocukları teslim etmek bir karınca bile teslim edilmez.
Dindarlık zorbalıkla öğretilmez, Allah'ın kulları ile arasında gizemli ve reklamı olmadan yürekten yerine getirilen en büyük vazifemizdir.Bunuda içimizden gelerek yapmalıyız.

Her ne nedenle olursa olsun Allah'ın verdiği canı sadece ALLAH alır.Aksini düşünen bence dindar olamaz.O zaman cani ve katildir.İşte en büyük günah ta budur diyorum..O halde dindarlıkta zorla değil o bile yine eğitimle olur bence.İyilikle ve eğitimle dinimiz sevdirilmeli, bu bilinç kazandırılmalıdır.

Ben daha 7 yaşında iken annemin namaz kılarken sesli sesli okuduğu duaları beynime yazarak o yaşta dua ve namaz kılmayı öğrendim.Öyle hoşuma giderdi ki çocukluk işte , gezdiğim her yerde annemden ezberlediğim duaları okurmuşum.Daha okuma yazmam yoktu ben bütün duaları biliyordum.Yaz tatilinde ise annem beni Sivas'ta Sularbaşı mahallesinde Topal Hafız diye bir hoca vardı ona kuran kursuna göndermişti. Hatta hoca bana kursun birinde Kuran'ı Kerimi yanlış okudum diye kızdı diye tam hatim indirecektim ki ağlayarak eve geldim dahada gitmem dedim.Az daha büyüyünce başka hocaya göndermişlerdi.Bir gün rahmetlik annem dediki: Kızım papağan gibi olur olmaz yerde dua okunmaz,dua okuman için abdest alman lazım dedi bana abdest almayı da öğretti. Ne ilginç çeşmemiz ahşap evimizin bahçesinde, sular buz gibi ben canım istedikte kışın ortasında üşüye üşüye dışarıdaki çeşmeye abdest almaya gidiyormuşum dua okumak için. Bu kez annem yine beni uyardı." Kızım durmadan abdest alınmaz,soğukta hasta olacaksın, namaz kılmadan önce abdest al namazıda öğren duaları namazda oku dedi". Böylelikle dini görevlerimizi çocuk iken zevkle öğrendim. Bu anımı neden anlattım. Mekanı cennet olsun annemde babam da nur içinde yatsınlar. Dinimizi dini görevlerimizi zorlamadan bıktırmadan zevkle oyunla öğrettiler. Ramazan aylarında teravi hevesi ile sofradan karnım doymadan kalkıp,mahallemizdeki komşu teyzelerimi sofralarından kaldırıp teraviye gidelim derdim.
Komşu teyzelerimin ahşap dış kapılarındaki tokmağa o zaman ZERZE derdik. Onlara gidip zerzeyi kapıya vurup " Teravi arkadaşlarım hadi gecikiyoruz camiye gidelim " dediğimde onlar da " Yine sarıkız geldi anam bacım lokmamız ağzımızda gız dur daha ezana erken " diye beni uyarırlardı. Yani teravi bile oyun gibi gelirdi bize. Ne güzel günlerdi,anılarla dolu geçti. Teraviye giderdik bu kezdecemaat namaz kılarken biz çocuklar kıkır kıkır gülerdik daha çocuğuz tabii. Sonra bir gün teravide annem namaz bitiminde camiden çıkmadan biz çocukları başına topladı. " Dinleyin çocuklar namaz esnasında gülünmez günahtır diye namaz esnasında uymamız gereken kuralları bize kızmadan anlattı. Bir daha da camide ses çıkarmadık ,gülmedik. Ama eğer bu bilgileri iyilikle değilde kızarak söyleselerdi belkide inatla aynı şeylere devam ederdik.

Of ya bazen düşündükçe üzülüyorumda şimdi apartmanlarc çıktı komşuluk bitti,paylaşım bitti.Ne güzeldi eski yıllar, eski insan iletişimi ne güzeldi.Şimdi herşey sahte ve yapay oldu.Eski yılları öyle çok özlüyorumki..

Demekki dindarlık yılanın başını çocukken ezerek değil, onu doğru yönlendirip, eğiterek öğretilir, değilmi ama. Saygılar...

Konu Sabiha Serin tarafından (23.02.2012 Saat 04:19 ) değiştirilmiştir..
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor...