Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Dindar gençlik yetiştirmek.....
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 23.02.2012, 13:28   #189
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bildiklerim de bildiklerim demezseniz devam ederiz tartışmaya. Zira tartışma(fikir) insan olabilmenin ön koşullarındandır. Söylediğim gibi tarihsel diyalektiğe hizmet eder. En sevdiğim görevlerimdendir.

Ama temel konularda bile ayak diretiyorsunuz. Mesela özgür seçim konusu. İnsan olmanın ve demokrasinin temel şartları. İnsan değerlerini ezberle mi öğrense daha makbuldür, yoksa bilinçlemi? İnsan değerlerini baskı altında mı edinse daha gerçekçi seçenek olur, yoksa özgür iradesiyle mi? Siz daha bunlara bile karar veremiyorsunuz.

Çocuk ezberler, yetişkin ise iradesiyle seçer. Hem siz neden seçimden korkuyorsunuz "çocukken yetişmezse elimizden kaçırırız" diye. Değerlerinizin doğruluğuna güveniyorsanız bu korku niye?

Ben değerlerime güveniyorum ve korkmuyorum. Bilinçli insan, nerede, hangi şartlarda ve hangi yetişkin çağda olursa olsun doğruyu seçer. Değil mi?
Öncelikle şuna karar verin, birilerinin yönlendirmesiyle mi mesaj yazacaksınız. Birilerinin dediği gibi enerjinizi tüketmeyin boşuna yada devam edin.

Temel konular dediğiniz şeyler benim yaşantıma uygun şeyler değil. Size göre temel olabilir. Bana göre temel değil. Siz temel konular dediğiniz şeyleri savunun başkasına zorla kabul ettirmeye çalışmayın öncelikle.

" İnsan değerlerini ezberle mi öğrense daha makbuldür, yoksa bilinçlemi? İnsan değerlerini baskı altında mı edinse daha gerçekçi seçenek olur, yoksa özgür iradesiyle mi? Siz daha bunlara bile karar veremiyorsunuz."

Bence siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ama ben yine yazıyorum, ilk okula giden bir çocuk değerlerini bilinçli bir şekilde kendi kendine öğrenebilir mi? Bunun cevabını verin. Hep insan insan diyorsunuz, insan 18 yaşından yukarısı için geçerli değildir sadece. Siz önce buna karar verin..

"Çocuk ezberler, yetişkin ise iradesiyle seçer." Bak ne güzel söylemişsin. Birinci seçenek ezber(eğitim, öğretim..) ikinci seçenek irade(özgür seçim, sizin tabirinizle). Bakın iki seçenek var. Siz sadece ve sadece özgür seçimi alıyorsunuz burdan diğerlerini siliyorsunuz. Matematik öğrensin, türkçe dersi öğretilsin sadece diyorsunuz. Çocuk + Yetişkin= İnsan.

"Değerlerinizin doğruluğuna güveniyorsanız bu korku niye?"

Bu cümlenize cevabım şu; İnsanlık, günahın ne olduğunu bildiği halde günah işler. Hiç bir insan kusursuz değildir. Çünkü, nefsini yüzde yüz kontrol edemez. Doğru mu. Değerlerimin doğruluna güveniyorum, neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum. Ama nefise güvenmiyorum. Tek bir kelime ile kafir de edebilir nefis. Bu yüzden diyorum ki, temelden çocuklarımıza eğitimimizi ne kadar çok verirsek, o kadar çok nefislerini kontrol ederler. Anladınız mı.

"Bilinçli insan, nerede, hangi şartlarda ve hangi yetişkin çağda olursa olsun doğruyu seçer. Değil mi?"

Evet doğru, hangi yetişkin çağda olursa olsun eminim, özgür bir seçim yaparak doğruyu seçecektir. Peki henüz yetişkin olmadığı zaman ne olacak? Tarafsız mı olacak, ne o safta nede öbür safta. 18 ini bekleyeceğiz, hangi safa geçmek isterse geçecek öyle mi?