Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 23.02.2012, 20:59   #192
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 760 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Önce hitabınıza dikkat edin..Sizinle aynı düşünmüyor olmam yolda olmadığımı göstermez.
Tamam özür dilerim. Hatalı bir üslup. Zira herkes kendi yolunun doğru olduğunu sanır. Kendin kabul edene kadar bunu söylememeliydim. Demokrat insan hatalı olduğunda özür dilemesini de bilir.

Alıntı:
Dünyanın her yerindeki mahkeme kararları evrensel değildir.
Evrensel olmalıdır. Zira evrensel olması, hiç kimsenin karşı çıkamaması gerekendir. Mesela "sana yapılmasını istemediğini sende başkasına yapma" görüşü evrenseldir. Hukuk ve ahlak bu görüşten türetilmiştir.

Alıntı:
Türkiye'de Balyoz,Ergenekon, D.Feneri gibi davalar devam ediyor.Mahkeem sonuçlanmadan da kimse kanunen suçlu sayılmaz.Ancak insanlar kendi muhakemeleriyle,vicdanalrıyla sanıkların suçlu ya da suçsuz olduklarına inanabilirler..Ben yukarıda yazdığım davaalrda sanıkalrın çoğunun suçşlu olduğuna inanıyorum. Mahkeme suçsuzdur derse o zaman suçsuz olduklarına inanırım.
Sen kendi vicdanına göre istediğin kadar suçlu bul. Suç hükmüne bağımsız yargı karar verir. Çünkü suç ile ilgili materyaller yargıçların elindedir. Halkın tahmini sadece vicdanidir. Yanılma olasılığı çok fazladır. Kladı ki evrensel hukukta düşünce suçu olmaz. Eylem olmaksızın, insanlara zarar vermeyen ithamlar suç kabul edilmez.

Alıntı:
Hadi bunların hepsini de geç.Ben masumiyet karinesini de çiğnedim say.ben zaten ileri derecede demokratım da demiyorum.Ama siz dindar nesil meselesine sözüm ona demokratik olmadığı için karşı çıkıyorsunuz.
Keşke ileri derecede demokrat olsan. Hep anlamadan yada kasti konuşuyorsun. Dindar nesile demokratik değil demiyorum. Söylediğimi iyice anla. Devlet görevlilerinin belli bir dini ele alarak dindar nesil yetiştireceğim demesinini demokratik bulmuyorum. Zira bu ülkede çeşitli dinler ve mezhepler var. Ayırımcılık, bölücülük yapmak demokratik olmanın zıttıdır.

Alıntı:
Ama mahkeme sürecindeki davalarda kendinize göre suçşlu suçsuz buluyorsunuz.Ben de kendi vicdanımda suçlu suçsuz buluyorum,ya da inanıyorum ama çıkıp demokrasi şovmenliği yapmıyorum.
Yazdım anlamadın. Altını çizeyim belki anlarsın. Almanya demokratik hukuk devletidir. Yasaldır. Evrensel yargı, Alman mahkemelerini resmen tanır ve hükümlerini resmen kabul eder. Tıpkı Türk mahkemeleri gibi. Senin kabul edip etmemen evrensel yargıyı bağlamaz. Alman mahkemeleri deniz feneri faillerini suçlu bulmuş hüküm vermiştir. Asıl suçlularının da Türkiyede olduğunu söylemektedir. Bu konuda resmi dosya göndermiştir.

"Şovmen" kelimesi de en az "yola gel" kadar yanlış bir hitaptır.