Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt?
ben kendi düşüncemi yazıyorum sivaslınette kendi düşüncesini sonuna dekte saygı duyuyorum ama benim dediğim başka birşey iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın dumancığım kimsenin kaç çocuk sahibi olacağına kimin çocuğunu nasıl yetiştireceğine karışmayacaksın dikte etmiyeceksin önce sen kapının önünü temizleyeceksinkii başkasına pis demeye hakkın olsun
|
Bende diyorum ki, mesajına teşekkür ettiğin kişi senin düşüncenin zıttında bir yorum yazıyor ve sen buna teşekkür ediyorsun. Bunu söylemek istedim. Büyüğümsün hatırlatmak istedim.
Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Evet bana göre doğru değil. İnsanlar inançlarını ezbere değil bilinçli seçmeli. Ezberletilmiş inanç makbul de değildir. Çoğunluk dünya eğitimcileri ilkokul temel eğitimde din derslerine karşıdırlar.
Kaldı ki her hangi bir dini benimsemiş birisi, karşı dine ait bilgilerin çocuğa verilmesine karşıdır. Zira o dini yanlış olarak bilir. Her ne kadar sen "tarafım" diyorsan da, çevre ve toplum bir çocuğa yanlış bir dini öğretmeye karşı çıkar. Çocuk yanlış olduğuna karar verecek çağda değildir. Eğitimciler de bunun için karşıdır.
|
Sivaslınet 19. sayfadaki uzun yazıma cevap vermenizi bekliyorum.