Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.02.2012, 12:27   #199
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Vereyim ama, hep aynı şeyleri yazıyorum. Daha dikkatli okursanız bu verdiğim cevaplar daha önceki iletilerimde de vardı..

Elbette 18 yaşından küçük çocuk ta bir insandır. Ama bilim o çağdaki çocuğa insiyatif yetkisi vermez. Veliler sorumludur. Mesela evlenemezler. taşıt süremezler, imza atamazlar vs. vs. Neden? Doğru karar verme çağda değildirler de onun için. Bilim bunu tespit etmiştir.

O çağdaki çocuğa öğreti olarak sadece kendi ayakları üzerinde durabilmesi için temel konular öğretilir.

Burada ne dediğiniz anlaşılmıyor. Daha açıkça yazın.

Anladım. O çağdaki çocuk manevi değerler hakkında da, yaşam hakkında da kararlar veremediği için resmen yetki sahibi de değildir. Dediğim gibi sadece bilimsel temel doğrular verilir ayakta durabilmesi için.

Çocuk karar veremeyeceğine göre. Onun yerine kararları ebeveynleri verecektir, öğretecektir. Eğitimci olmadıkları için de, yanlış öğretme olasılıkları çok fazladır. Bu yüzden eğitimlerini bilimsel eğitimcilere bırakmak gerekir.
Şimdi bazı konularda mutabıkız işte. Bu sefer fazla uzatmıyacağım.

Çoçuk karar veremez doğrudur, yetişkin çağa geldiğinde karar verebilir. Çocuk karar veremez diye ona sadece matematik dersi, yada türkçe dersi verilmez. İslam dininde, anne-babaya çok büyük bir görev verilir. Çocuklarına eğer müslümanlığı anlatmazlarsa, islamı anlatmazlarsa, neyi nasıl yapacağını çocukluktan itibaren öğretmezlerse; ve eğer çocuk, yetişkin çağa doğru ilerlediğinde bütün bu olanlardan dolayı islam dininin gereğini yapmaz ise anne-baba nın suçu, günahı büyüktür. Zaten yetişkin çağa geldiğinde kendisi kararlarını seçimlerini çok net yapacaktır. İslam dini sadece bir din olarak görülmemeli, hoşgürü dinidir, bilim dinidir, akıl dinidir. Çocukların bunlara ihtiyacı vardır. Çocuklara sadece matematik,türkçe dersi öğreterek akıllarını doldurabilirsiniz ama kalplerinde,ruhlarında mutlaka boşluklar kalacaktır. Bu boşlukları doldurması gerekenler anne-babalardır. Anne-babalar bunu, evde eğitim,öğretim yaparak gerçekleştirir. Evin dışında bu dini eğitim devam eder.

Saygılar.