Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Ortaya bir tez atarsanız, o da yanlışsa, doğrulara önem veren insanlar halk yanlış yönledirilmesin diye onlara cevap vermeyi zorunluluk sayar.
Atılan tez sadece sahibini ilgilendirir. Birisi Kemalizm Atatürkçülük değil dediği zaman o "değil" olmaz. Kemalistler fikirlerini, ilkelerini Atatürkçülükten almışlarsa onların duruşları yine Atatürkçülüktür, Kemalist duruştur.
"Kemalistlik, Atatürkçülük değildir" iddiaların, Atatürkçülüğü sulandırıp karşı duruş oluşturmak istiyen kesimlerin söylemleridir. Göya militarist bir duruşmuş.. Palavra..
Daha açığı: Ben hem Kemalistim, hem Atatürçüyüm, hem Mustafacıyım, hem Mustafa Kemal Atatürkçüyüm. Kemalistler de benim gibi hiç bir farkını görmezler.
|
Altında konuştuğumuz başlık konusundan sapmasın diye cevap vermiyorum, çünkü gündemde olması gereken bir konu. Ülkeyi kuran ideolojiye Kemalist Diktatörlük denmesi üzerinde yıllarca durulması gereken bir konu. O yüzden başka bir gün tartışmak umudu ile. Ama Atatürkçülük sizin palavra dediğiniz Militarist duruş benim dediğim gibi Kenanizm değildir sadece taaa Adnan Menderes dönemine dayanan halkın Mustafa Kemal'in ideolojisinden saptırmak için ortaya atılmış bir palavradır. Sadece 12 Eylül sonrası Atatürkçü olanlar değil, Fethullah Gülen ve Tayyip Erdoğan gibi kişilerin Atatürkçü olduklarını (Kendileri öyle diyor) düşünürsek ben Atatürkçü değilim. Çünkü ben sadece Atatürk'e sevgi ve saygı beslemiyor O'nun ideolojini dünyaya bakışım ve yaşam felsefen olarak seçmişim.