Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
Altında konuştuğumuz başlık konusundan sapmasın diye cevap vermiyorum, çünkü gündemde olması gereken bir konu. Ülkeyi kuran ideolojiye Kemalist Diktatörlük denmesi üzerinde yıllarca durulması gereken bir konu. O yüzden başka bir gün tartışmak umudu ile. Ama Atatürkçülük sizin palavra dediğiniz Militarist duruş benim dediğim gibi Kenanizm değildir sadece taaa Adnan Menderes dönemine dayanan halkın Mustafa Kemal'in ideolojisinden saptırmak için ortaya atılmış bir palavradır. Sadece 12 Eylül sonrası Atatürkçü olanlar değil, Fethullah Gülen ve Tayyip Erdoğan gibi kişilerin Atatürkçü olduklarını (Kendileri öyle diyor) düşünürsek ben Atatürkçü değilim. Çünkü ben sadece Atatürk'e sevgi ve saygı beslemiyor O'nun ideolojini dünyaya bakışım ve yaşam felsefen olarak seçmişim.
|
İyi de dostum, ben senin bu yazından pek bir şey anlamadım ki..
Hem "üzerinde yıllarca durulması gereken bir konu", "gündemde olması gereken konu" diyorsun, hem de tartışmayalım diyorsun.
Konu neden bozulsun? Zaten başlık "Kemalist diktatörlük." "Militarist Kemalizm"e benzeyen bir konu. Pek ala tartışılabilir.
İkincisi; "Kemalist diktatörlük" başkalarının uydurması diyorsun. Sen de onlara uyup "Atatürkçülük aslında Kemalistlik değildir" diyorsun.
Lütfen akılları karıştırmayalım.