Cevap: CHP zaman aşımını protesto etti
Oral Çalışlar'in yazisindan bir kesit:
Yıllar önceydi. Rahmetli Erdal İnönü ile bir araya geldik ve kendisine, "Siz Sivas Madımak Oteli'nin yakıldığı esnada Başbakan Yardımcısıydınız. İnsanlar orada can verdi. Bu olayları siz nasıl yorumluyorsunuz? Her yere bu kadar çabuk yetişen devlet niçin yetişmedi?" diye sordum. Çalışlar, Erdal İnönü'nün kendisine verdiği yanıtı şöyle aktardı: Sayın İnönü bu soruma karşılık olarak 'Evet bende merak ettim ve bu konuyu bir MİT mensubuyla konuştum. İstihbarat görevlisi bana aynen şöyle konuştu: "Bazen bazı hareketlerin gazını almak için serbest bırakmak, eylem yapmalarına göz yummak gerekir.."
Erdal İnönü bu konuşmasını yalanlamamıştır. MİT mensubunun bahsettiği, yükselen islami olgunun gazının alınması olarak yorumlanmıştır. Birileri halen galeyana gelen vatandaşı suçlarken, arkaplanını unutmakta ısrar ediyor. Mahkeme eğer araştıracak ise bu arkaplanda yaşananları araştırmalıydı öncelikle. Vali, o zaman ki alaydan yardım istiyor ama 10-12 saat sonra karşılık geliyor. Bu madımak olayının kimler tarafından yapıldığı, ne amaçla yapıldığı apaçık ortada. Umarım bu arkaplan üzerine daha da gidilir. Çünkü şuan alevi-sunni çatışması olarak yorumlanıyor. Oysa durum böyle değildi. Ölenlerin kaçı aleviydi, kaçı sunniydi..
|